L’epilèpsia

L’epilèpsia és un trastorn del sistema nerviós central (neurològic) en el qual l’activitat cerebral es torna anormal, el que provoca convulsions o períodes de comportaments o sensacions inusuals i, de vegades, pèrdua de consciència.

Qualsevol persona pot desenvolupar l’epilèpsia i afecta tant a homes com a dones de totes les races, orígens ètnics i edats.

Existeixen diferents tipus com es pot veure a continuació:

La meva experiència

Una tarda d’agost de 2015, no em trobava molt bé, no sabia què em passava, estava “rara” i per la nit, em vaig anar a dormir però no podia i li vaig demanar a la meva mare que es posés a dormir amb mi una estona.

Segons la meva mare, vaig començar a  fer sorolls molt estranys. Va  encendre el  llum i em va veure  convulsionar durant uns segons. Em va preguntar com em deia, on vivia, quants  anys tenia… Enmig de l’atordiment, em va demanar que em vestís i vam anar ràpidament a l’hospital. Van ingressar-me i em van receptar medicació. A dia d’avui, no he tornat a tenir cap atac. Durant 4 anys em vaig estar medicant i em fa dos que ja no prenc res, estic estupenda i vaig vida normal -dins d’uns límits-.

Consells del que no heu de fer:

  • No utilitzeu (mòbil, tauleta, ordinador, televisió) 1h abans de dormir.
  • No mengeu ni beveu res estimulant (CocaCola, xiclet menta, etc)
  • No facis el que et doni la gana, fes cas  als teus pares. Per exemple, evita que les persones properes a tu estiguin amb el mòbil.

Si algú té una crisi en la teva presència aquí tens com has d’actuar:

Per a saber-ne més:

https://www.youtube.com/watch?v=KPZQKK7eVxo

https://www.youtube.com/watch?v=5TTdtUWrEZI

https://www.youtube.com/watch?v=Wa6SgNxCqdg

Foto de portada: https://economiadelasalud.com/wp-content/uploads/2021/01/GettyImages-1210226574.jpg

Ariadna Jiménez Orea (3r C)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s