Billie i la Met Gala 2021

Què és la ‘met gala’?

La Costume Institute Gala o The Met Gala (“Els Oscars de la Moda”) és un esdeveniment benèfic conegut per portar a les més grans influències de la moda, per tal de recaptar fons pel ‘Costume Institute del Museu Metropolità de l’Art’. La primera gala va començar l’any 1948 i va ser catalogada com la nit de l’any pels diners que es van obtenir i van financiar la principal exposició  del museu. A partir d’aquí, es va anar incrementant la se va importància!

Aquest 2021, la Met Gala, a diferència dels 15 anteriors anys, s’ha celebrat el 13 de Setembre i la temàtica ha estat la moda Nòrd-americana (In América: A Lexicon of Fashion), comptant amb assistències importants com: Billie Eilish, Timothée Chalamet, Amanda Gorman i Naomi Osaka.

Billie Eilish a la Met.

La Californiana, Billie Eilish, nascuda a Los Angeles i amb 19 anys és una cantant i compositora coneguda mundialment i amb tan poca edat ja compta amb 7 premis ‘Grammy’ i és la més jove en guanyar a la categoria ‘Àlbum de l’any’ i la primera i única artista femenina en guanyar les quatre nominacions generals. A més, és la copresidenta d’aquesta, Institució.

La nord-americana va assistir a la cerimònia amb un vestit inspirat en les, segons ella, dues icones atemporals més icòniques, Marilyn Monroe i Grace Kelly, obra del dissenyador Oscar de la Renta i fet expressament per a ella.

No obstant, l’artista ha escollit aquest tipus de vestit per reivindicar que tots els cossos son vàlids. Ella mateixa, a principis de la seva carrera, solia vestir amb roba ampla i talles més grans de la seva pròpia. Però tot canvia al 2019 quan Eilish va ser capturada sense permís, en un “crop top” que va generar una polèmica. Va fer un vídeo sobre els estats d’opinió envers el cos i no fer cas d’aquests comentaris. Aquest mateix video el va publicar al seu canal de Youtube i el va incloure com a ‘track’ al seu nou àlbum amb el nom Not My Responsibility.

https://www.youtube.com/watch?v=ZlvfYmfefSI

A l’entrevista de l’esdeveniment, Billie va afirmar que ara se sentia més còmoda amb el seu cos i que volia demostrar que no hi ha raons per poder classificar a la gent segons el seu cos. A més a més, parla sobre com cadascuna de nosaltres, les noies, hem de ser tractades amb respecte i que qualsevol tipus de falta no pot ser justificada.

És així com ha fet història en una de les nits més importants anualment.

Lucia Borrego Toledo (3rE)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s