Mitologia grega: El mite de Pegàs

Segons la mitologia grega, Pegasus és fill de Posidó i de Medusa i va ser fecundat amb la sang del coll de Medusa -que rajava al ser assassinada per Perseu- i quan aquesta sang va tocar el mar, també es va produir un altre naixement -el del seu germà: Crisaor o Hèrcules, armat amb una espasa d’or-. Una característica que tenen els dos germans és que són alats -tenen ales- i resulten indomables i forts.

Una de les històries més importants de Pegàs passa quan ell estava a la font Pirene i l’heroi Bel·lerofont  el va lligar amb una brida màgica que li va donar Atenea. Així va ser que el va poder muntar i la parella va anar junta a lluitar contra un monstre híbrid: la Quimera.

Bel·lerofont va guanyar totes les batalles i es va tornar tan orgullós que volia ser un Déu. Zeus es va enfadar molt i va fer que un insecte piqués a  Pegàs i provoqués la caiguda del genet i alliberant el cavall, que es va escapar volant.

Finalment, el mite diu que Zeus va tornar a Pegàs el portador del raig i de tro (que eren dos símbols molts importants de poder) i  li va encarregar de portar el carro d’aurora. Per això, zeus el va convertir en una constel·lació que ens mira des del cel de fa molt temps.  

Foto portada: https://revistaradio.files.wordpress.com/2021/10/340be-pegasos-blancos-y-negros-volando-por-el-cielo-y-el-espacio-de-los-mitos.jpg

Fonts de consulta:

https://medicoplus.com/ciencia/mitos-griegos

https://ca.wikipedia.org/wiki/Peg%C3%A0s_(mitologia)

https://ca.wikipedia.org/wiki/Cris%C3%A0or

https://www.ecured.cu/Pegaso

Quimera (mitología) – Wikipedia, la enciclopedia libre

Lola Redondo Cruz (3rC)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s