El Pole Dance

És un esport que combina el ball amb acrobàcies que s’executen a través d’una barra vertical. Són exercicis que poden ser realitzats tant per dones com homes sense importar l’edat ni el pes. A més, aquest està caracteritzat per la força, la concentració i la coordinació.

Lamentablement, aquest no té gaire reconeixement i per a algunes societats no està ben vist, ja que a causa de les pel·lícules i alguns jocs, està sexualitzat i es confon amb l’Striptease. No obstant això, només una modalitat de totes les que té aquest esport té relació amb el ball sensual, que és el Pole Exòtic.

A continuació presentaré una llista de les diverses modalitats del Pole Dance, tot i que hi ha més:

Pole Fitness: És una modalitat on s’executen girs, acrobàcies i figures semblants a les de la gimnàstica, però en una barra vertical. És una activitat baix impacte que inclou força, resistència, elasticitat, condicionament aeròbic i coordinació.

Pole Exòtic: Se sol confondre amb l’Striptease, ja que en aquesta modalitat se solen utilitzar sabates de taló alt, i es prioritza més el ball i les coreografies abans que realitzar figures. Tot i això, també se solen fer girs i escalades a la barra.

Pole Contempo: És un tipus de Pole que integra estils de dansa com el ballet, contemporani, bachata, hip hop, etc., amb acrobàcies i exercicis molt semblants als del Pole Fitness.

Power Pole: Aquesta modalitat només se centra a treballar tant la força com la resistència i incrementar la massa muscular. A més, se solen fer exercicis semblants als del cal·listènia.

Pole Kids: És un tipus de Pole on es realitzen només exercicis per als nens, generalment de baix impacte i figures senzilles perquè puguin guanyar força progressivament.

Pole Aria: Aquesta es realitza amb una tela enganxada a la barra vertical. Es barregen figures de dansa aèria i Pole Fitness per crear un moviment únic i original. S’aprofiten els girs del tub giratori i la suspensió de les teles.

https://youtu.be/vy8QxCqb3S0

Tot seguit, nomenaré una sèrie de beneficis i inconvenients d’aquest esport:

Beneficis:

  1. Guanyaràs força. 
  2. Tonificaràs els músculs ràpidament, ja que cada moviment necessita una força específica en diferents zones del cos.
  3. Augmentarà la teva flexibilitat. Gràcies als girs, arcs, etc., són moviments que a poc a poc et faran més flexible.
  4. Millora el teu estat d’ànim. Cada moviment és un nou repte, un repte que porta amb si il·lusió i motivació. 
  5. Pujarà la teva autoestima i et sentiràs millor amb tu mateixa.
  6. Enforteix els ossos. I amb això, augmenta la resistència.

Inconvenients:

  1. Es recomanable assistir a classes en comptes de practicar-ho tot sol, ja que és necessària l’ajuda d’un professor que t’ajudi a perfeccionar els teus moviments.
  2. Lamentablement t’exposes a comentaris negatius de terceres persones que no entenen que el Pole Dance és un esport i no s’ha de sexualitzar.
  3. És un esport una mica dolorós, ja que et subjectes a la barra amb la teva pell i pots patir algunes lesions com blaus.

Per últim, mencionaré alguns artistes que són considerats els millors Pole Dancers del món:

  1. Jenyne Ball: És coneguda com a “Butterfly”. Va néixer a Seattle i és considerada una de les millors Pole Dancers del món. Va iniciar a l’esport als 18 anys, encara que ja practicava gimnàstica. S’ha presentat en un gran nombre de competicions i la majoria les ha guanyat en primer lloc, com per exemple la Pole-a-Palooza. A més, ella mai va rebre classes de Pole Dance sinó que va aprendre pel seu propi compte.

2. Felix Cane: Va néixer el 1984 a Austràlia, i va començar la seva carrera de Pole Dancer amb 20 anys l’any 2004. Va guanyar el seu primer títol “Senyoreta Pole Dance Austràlia” l’any 2006. A més, ha guanyat un gran nombre de títols i premis tant com a ballarina com a campiona professional.

3. Anastasia Sokolova: És una noia talentosa d’uns 25 anys, va néixer a Ucraïna i es va iniciar al Pole Dance amb 21 anys. Va decidir començar a realitzar aquest esport perquè li va cridar molt l’atenció i li va semblar una bona manera de treballar tot el seu cos. Actualment duu a terme actuacions per tot el món i va guanyar popularitat gràcies a un vídeo seu participant en el concurs “Got Talent”.

4. Kristian Lebedev: És un dels homes més destacats a la disciplina. Va néixer a Rússia el 1987 i va iniciar al Pole Dance als 19 anys. No va ser fins al 2010 que va començar a donar classes d’aquest esport. Avui dia acumula un gran nombre de premis com el World Pole Sport & Fitness Championship que es va celebrar a Londres el 2014. Així mateix, aquest viatja per tot el món per impartir classes de Pole Dance i per mostrar els seus coneixements.

https://youtu.be/TGVSMl1szgQ

Irene Fernàndez Cañete (3r D)

Fonts d’informació:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Pole_dance

https://isoucenter.es/blogs/noticias/pole-dance-fitness

https://www.poledancers.com.mx/tiposdepoledance

https://dancemotion.es/pole-dance-que-es-y-que-beneficios-aporta/

https://bailarpoledance.com/ventajas-y-desventajas-del-pole-dance/

https://www.allegradanzaerea.com/pros-y-contras-del-pole-dance/

https://medium.com/@Victoriavha98/top-10-de-los-pole-dancers-m%C3%A1s-destacados-en-el-mundo-a93ffacfad10

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s