Frida Khalo

Frida Kahlo va ser una pintora mexicana que va néixer al 1907. Es va convertir en un símbol pel seu geni en l’art, l’autosuperació i el feminisme.

Frida, de petita, va patir poliomielitis que va fer que hagués de passar molt temps tancada a casa, i un cop recuperada, va practicar esport per recuperar la seva salut. 

Mai va mostrar interès per l’art fins al 1925, quan un accident va canviar per complet la seva vida. El 17 de Setembre d’aquell any, un tramvia va xocar amb l’autobús on anava ella. Després d’aquest accident, va haver d’estar tres mesos al llit, sense poder caminar i va patir més de trenta-dues operacions. Durant aquest temps, va començar a pintar. Frida sovint representava la seva vida i les seves experiències personals en els seus quadres.

A voltants del 1927, Frida Kahlo va començar a freqüentar ambients polítics i a assistir a reunions del partit comunista de Mèxic. Allà va conèixer al seu futur marit, el pintor Diego Rivera. Els dos s’inspiraven mútuament en les seves obres. 

Frida Kahlo va ser un símbol feminista ja que va lluitar per canviar la visió de com havia de ser una dona, imposada per un món tradicional masculí, i sempre es va mostrar autosuficient i forta.

Frida Kahlo va patir molt al llarg de la seva vida tant  per les seqüeles del seu primer accident, que li va impedir tenir fills, com per altres malalties que va patir com la gangrena, per la qual li van haver d’amputar una cama o la bronconeumònia que li va causar la seva mort al 1954.

La seva passió per la vida i per la llibertat mai es van veure eclipsades pels seus problemes físics i això es veu reflectit en una frase de la pròpia Frida: “Pies para que los quiero si tengo alas pa’ volar”

Font de consulta: https://historia.nationalgeographic.com.es/a/nacimiento-frida-kahlo-mito-siglo-xx_14468

Aina Montagut Cortès (3rB)

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s