Marc Màrquez

Marc Márquez i Alentà és un pilot de motociclisme català que actualment competeix al campionat de MotoGP. Va néixer el 17 de Febrer de 1993 a Cervera, Catalunya. Ha guanyat vuit campionats del món en tres categories de motociclisme diferents, sent el quart pilot de la història del motociclisme amb més títols guanyats darrere Valentino Rossi, Ángel Nieto i Giacomo d’Agostini.

Actualment és pilot de l’equip Repsol Honda, on va debutar al 2013 i el 2020 va estendre el seu contacte fins al 2024.

Marc Márquez va disputar la seva primera cursa al 1997 amb només 4 anys, però no va ser fins al 2010 quan va donar el salt a la categoria de Moto3.

https://pbs.twimg.com/media/EGMF15bUwAcSAy5.jpg

Sorprenentment, va guanyar el títol de Moto3 (Que al 2010 encara es deia 125cc) a l’any del seu debut, tenint només 17 anys i sent el pilot més jove en debutar a la categoria més petita del motociclisme, donant el salt al 2011 a la categoría de Moto2.

El 2011 no va poder guanyar el títol de Moto2 degut a una lesió que va patir a l’antepenúltima cursa de l’any, perdent-se les dues últimes carreres de la temporada i perdent també el títol a mans d’Stefan Bradl, que en aquell temps era el seu rival per al campionat.

El 2012, va poder guanyar el títol tranquil·lament per donar el salt a MotoGP amb l’equip Repsol Honda l’any 2013, guanyant el títol a la categoria reina aquell mateix any i convertint-se en el pilot més jove en guanyar un títol de MotoGP amb només 20 anys.

El 2014 també va guanyar el títol de MotoGP, guanyant també les 10 primeres carreres de la temporada i guanyant en total 13 carreres de les 18 que hi havia aquell mateix any.

El 2015 no va guanyar el títol de MotoGP, però el 2016 va tornar amb ganes de guanyar un altre títol i… Endevineu què? Va guanyar el títol de 2016 per davant de Valentino Rossi i Jorge Lorenzo.

El 2017 li va costar una mica més guanyar el títol de MotoGP, però al final el va guanyar a l’última cursa de la temporada situada al Circuit de Ricardo Tormo, a Xest.

https://motogp.hondaracingcorporation.com/wp-content/uploads/sites/3/2019/10/5d993dd5c07442.44067959.jpg

A més a més, també va guanyar els títols de 2018 i 2019 i està, actualment, a només un títol d’igualar al pilot italià Valentino Rossi. Però a la primera cursa de la temporada 2020 de MotoGP, Marc Márquez va patir una forta caiguda que el va deixar fora de carrera i li va fracturar l’húmer sencer, havent de ser operat 3 cops en només 6 mesos i deixant-lo sense competir la resta de la temporada, fet que va permetre que el títol se l’emportés el pilot mallorquí Joan Mir.

De moment, Marc Márquez segueix lesionat i ja s’ha fet oficial que es perdrà almenys les 6 primeres curses d’aquesta temporada 2021 de MotoGP, estant de baixa fins al Juny i intentant recuperar-se el més aviat possible.

Roger Portillo García (3r ESO B)

https://www.youtube.com/watch?v=MdRTr09QEzg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s