Marc Alba i el futbol

Vaig començar a jugar a futbol, com tots els nens, a l’escola de manera recreativa i no quedava amb els amics per fer partits.  Com que m’agradava molt aquest esport, vaig demanar als pares que m’apuntessin a l’equip del poble i, a continuació, us explico la meva trajectòria futbolística. 

La temporada 2013-14, vaig començar a jugar a futbol als 9 anys en la categoria de benjamí i vam quedar per mitja taula a la lliga de la Penya Blaugrana de Castellbisbal. 

La següent temporada, com que ja era benjamí de segon any tenia més experiència i havia millorat com a jugador. Vam guanyar tots els partits de la lliga i vam quedar campions. 

La temporada 2015-16 ja vaig pujar de categoría  i vaig passar a ser aleví -de primer any- i continuava jugant a la Penya. El nostre equip era més fluix i la lliga va ser més difícil de competir. Els resultats no van ser molt bons i vam quedar mitja taula cap abaix. 

El següent any d’aleví sí que em va agradar perquè vam quedar sisens i jo, personalment, era més bon futbolista i ocupava la posició de migcampista defensiu. Vaig aconseguir marcar 17 gols i ha estat la temporada més golejadora per mi.

Fins la temporada 2017-18, vaig jugar a futbol 7 amb 7 jugadors i un camp de joc de longitud 50-65m. A partir d’aquest any, vaig jugar a futbol 11 amb 11 jugadors i el camp amb el doble de llargada. Pertanyia a la categoria infantil de primer any. Com que l’equip no era molt bo, no em vaig sentir bé jugant i vam quedar molt malament a la lliga. 

La temporada de l’any passat vaig fer la pretemporada amb la Penya però vam perdre tots els partits i vaig voler canviar de club. Un cop superades les proves al Sant Cugat FC, em van agafar i em van dir que podria estar en un equip de primera divisió i vaig acceptar. Va ser un bon any i m’ho vaig passar molt bé tot i que no vam quedar en bona posició a la taula de la lliga.

Actualment, soc cadet de primer any i jugo a l’U. E. Castellbisball. De moment, anem primers a la lliga i tenim molt bon equip, fins i tot crec que podem quedar campions. Els entrenaments que faig ara són dos cops setmanals de 19:30 a 21:00 i els partits normalment els juguem els dissabtes a les 17h.

Els punts bons a destacar del futbol són: que practiques un esport, fas amics en l’equip i coneixes gent dels altres equips, sents satisfacció quan guanyes (tot i que si perds estàs frustrat)… Vagi com vagi sempre t’esforces per a donar el millor de tu i, si pot ser, guanyar la lliga.

(Marc Alba)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s