Els esports amb el Kevin i el Hamza

La boxa femenina, també

L’esport de la boxa va aparèixer per primera vegada en un Jocs Olímpics l’any 1904 com a esport d’exhibició. Però no va ser fins als Jocs Olímpics de Londres 2012 que va ser inclòs als esports de competició pel que fa a la categoria femenina. Van haver de passar més de 100 anys! En conseqüència, es tracta de l’esport que més anys ha trigat a ser inclòs en la competició de les competicions esportives a causa dels prejudicis de gènere.

Tradicionalment, com la majoria d’esports de contacte i, a més, professionalitzats, s’associa a l’esport masculí. Es tracta d’una modalitat igual que la boxa masculina en les seves característiques essencials, excepte en alguna adequació per facilitar la seva pràctica per a dones. Actualment, és practicat tant de forma amateur com professional. En concret, l’Associació Mundial de Boxa va disposar de les  següents normes específiques: la durada dels combats en la disputa d’un títol mundial serà de 10 assalts de 2 minuts cadascun. És a dir, es tracta de combats més breus que el masculí, que consten de 12 assalts de 3 minutos cadascun. Pel que fa a les proteccions,  és obligatori utilitzar protectors al pit i a la pelvis. També els guants tenen unes mesures diferents. Hem d’afegir l’obligatorietat de passar un test d’embaràs abans de cada combat i la prohibició d’ús de qualsevol producte cosmètic

Per acabar, volem que aquest breu article sigui un nou reconeixement a l’esport femení i que serveixi per veure que en competicions tan prestigioses com els Jocs Olímpics també es menystenen els esports practicats per les dones.

Kevin Salgado i Hamza Bouzalmat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s