Publicity

EL PES DE LA IMATGE SOCIAL

Ens hem adonat que en ple segle XXI li donem massa importància al que la resta de la societat veu i pensa sobre nosaltres. Però el més alarmant és que aquest judici es basa en la imatge de les persones, sense realment tenir en compte la seva personalitat. Per tant, no li donem massa importància als sentiments i les emocions. En altres paraules, ens esforcem més per semblar i adaptar-nos a uns estereotips que tenen uns valors socials que per projectar la nostra personalitat real. Tant és així, que moltes vegades assetgem una persona que no participa d’aquests estereotips per la seva simple aparença sense saber realment com és. Tot i que pensem que és important la imatge, la crítica no s’hauria de centrar en la seva imatge sinó que caldria traspassar aquesta percepció més superficial.  

Des d’aquí volem reivindicar l’acceptació de la diversitat social. Partint d’una obvietat, que tots som diferents, som uns individus amb les seves particularitats físiques i psicològiques que ens fan únics. Hem arribat a un punt en el qual els espais de visualització social més importants prioritzen l’aspecte físic d’una persona. En aquest punt, el paper de les xarxes socials, de la publicitat, de les revistes, etc., són els espais que exerceixen més pressió social amb mantres com que les dones han de ser primes amb bon cos, i els homes han d’estar prims amb un bon múscul. Aquestes consignes destrueixen la individualitat mencionada i potencien la superficialitat. Està clar que no estem fets per agradar a tothom, ja que resulta impossible. Per això, defensem un canvi de valors:  cal donar més importància a l’interior que a l’exterior perquè a poc a poc i amb el pas del temps és l’únic que realment és essencial en cadascú de nosaltres.

En definitiva, per tot el que hem dit, la societat s’ha convertit en una màquina que només valora positivament uns estàndards físics i de representació visual. Del que un s’ha de mentalitzar és que és impossible agradar a tothom, així que s’ha de pensar en agradar-se a un mateix. Es tracta de mostrar una imatge més personal, més humana.  Per poder mostrar-la has d’estar segur de tu mateix i no deixar que ningú t’imposi cap estereotip. Així doncs, creiem que l’autoestima, la gestió de les emocions i la valentia és fonamental per tirar endavant aquests canvis.

                                                                                                                Aitor Ciurans i Elisabeth García

Hi ha un comentari

  1. molt bonic m’ho he llegit sencer !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MOLT BÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A SEGUIR AIXIII NOIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s