La setmana de recerca

L’AVENTURA DEL TIBIDABO

Des del 8 al 12 d’abril, en grups de 5 o 6 persones, els alumnes de 3r d’ESO vam fer la Setmana de Recerca. A “L’aventura del Tibidabo”,  una activitat semblant al Crèdit de Síntesi, s’avaluaven les competències digital i personal mitjançant una sèrie de tasques recollides en un dossier.

Les diferents tasques del dossier es trobaven a la pàgina oficial del centre. Havíem de fer un kahoot, dissenyar un cartell publicitari, gravar una falca publicitària, escriure una notícia sobre el que vàrem fer aquella setmana, un dossier sobre les atraccions del Tibidabo i un diari que havíem d’actualitzar cada dues hores.

Durant els dos primers dies del projecte, els alumnes vam passar les hores treballant al centre. El primer dia vam escoltar i llegir les instruccions per dur a terme correctament el treball i es van organitzar les diferents activitats entre les parelles del grup. El segon dia, vam realitzar les activitats del kahoot, la notícia, la falca publicitària i el cartell.

En canvi, el dimecres i el dijous vam anar al Tibidabo. En arribar al Tibidabo, ens van lliurar un dossier d’activitats a cadascun. Cada activitat es relacionava amb el funcionament de les atraccions. La dinàmica era similar, ens explicaven les característiques i el funcionament de les atraccions, emplenàvem el dossier, i finalment, ens muntàvem a l’atracció.

Per acabar, les primeres hores del divendres, les vam invertir a enllestir les últimes activitats pendents. I durant les dues últimes hores, vam exposar el treball a la classe i al tribunal corresponent. Per tant, ja havíem arribat al moment final d’avaluació.

Després de fer una descripció, acabarem l’article amb unes valoracions sobre la Setmana de Recerca. En primer lloc, hi va haver problemes en l’explicació de les activitats a l’aula. Destaquem l’activitat del Kahoot, ja que vam haver de repetir l’activitat perquè no ens van donar les instruccions correctament. En segon lloc, durant l’estada al Tibidabo, vam observar que els monitors del parc s’estressaven una mica; també ens hagués agradat gaudir de més temps per muntar-nos a les atraccions. Tot i l’estrès d’una setmana intensa i els desajustaments mencionats, acabem fent una valoració positiva de la Setmana de Recerca al Tibidabo.

                                                                                                                               Equip de redacció

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s