Sortida a l’ETSEIB

El dimecres 16 de gener, els alumnes de 1r de batxillerat de Tecnologia Industrial i Dibuix Tècnic vam fer una visita a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB), en la qual vam realitzar un taller dedicat al funcionament de les màquines i mecanismes. L’actual directora, la professora Lluïsa Jordi, va ser l’encarregada de dirigir el taller al Laboratori de Màquines.

 

Primerament, vam treballar amb mecanismes simples com el de biela-manovella-pistó o el de barres articulades, els quals s’incorporen a molts dels objectes que utilitzem diàriament, com ara els paraigües, les joguines o les cadires plegables. A continuació, vam poder observar el funcionament de caixes de canvi, embragatges i diferents engranatges dels cotxes com també el d’un diferencial, el qual ens va servir per experimentar la teoria que havíem treballat a classe. Durant l’últim apartat del taller, la professora Jordi ens va mostrar tots els mecanismes que es troben dins una màquina de cosir i una màquina d’escriure. I per tancar la visita, ens va deixar accionar una màquina de Watt, molt comuna a les històriques màquines de vapor.

En conclusió, aquesta sortida va ser molt interessant ja que, a més de tenir l’oportunitat de participar en l’ambient universitari, ens va permetre experimentar el funcionament de mecanismes i aprofundir en els nostres coneixements en la matèria.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s