Spoiler Alert

TALLER a 3r d’ESO

El dia 4 de desembre vam fer un taller sobre l’amor i la violència de gènere.

En primer lloc, ens vam adonar que des de petits sempre hem relacionat l’amor amb un cor, En relació a aquest símbol ens vam adonar que ens havien ensenyat un concepte d’amor molt simple i limitat: la relació romàntica entre una parella heterosexual.  Per acabar el primer bloc,  se’ns va fer present que l’amor no sempre és això, també inclou la família, els amics, la natura, el món…

Després vam veure un fragment de la pel·lícula Grease (1978) on els protagonistes parlen del seu amor d’estiu. Ràpidament, en la reflexió posterior ens vam adonar que després de 40 anys, el prototip de noi i noia es conserva: el noi es fa el xulo i el dur i la noia es mostra adorable i sentimental. A continuació, vam reflexionar sobre el fet que està mal vist que una dona no es vulgui depilar, arreglar o faci alguna de les coses que li pertocaria a un home. I a l’inrevés, que un home tingui actituds i hàbits suposadament femenins. Però per què ha de ser així? Cadascú hauria de ser lliure de decidir el que vol fer, sense dependre d’aquests criteris, ni està condicionat pel que puguin pensar la resta de persones. Tanmateix per aconseguir aquesta igualtat ens queda molt, i el primer pas que hem de fer és no jutjar la gent per la manera de vestir o pel seu comportament en relació a uns clisés sexistes.  

Per a finalitzar el taller ens van fer una última pregunta: “Creus que existeix l’amor veritable?” Per a respondre vam haver de situar-nos en algun lloc de l’aula. En un extrem se situaven les persones  del SÍ, a l’altre extrem les del NO, i entremig, hi havia una gama de “grisos”, és a dir, els que no estaven totalment d’acord amb el Sí o el NO. Tot i que va haver-hi gent que va dir que NO, i algú que es va situar al mig de la sala, la majoria va situar-se a la banda del SÍ. Nosaltres opinem que és impossible tenir un amor etern per a tota la vida perquè a l’igual que l’energia, l’amor no es crea ni es destrueix, sinó que es transforma. Creiem que l’amor veritable quan ets adolescent no pot ser el mateix de quan ets adult, perquè són formes molt diferents de pensar. A més,  l’altra persona també té els seus propis pensaments i no seran sempre els mateixos que els teus.

Tu què en penses de l’amor veritable? Creus que existeix o no?

Clara i Anna

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s