Per què els pulmons es senten alliberats als boscos?

 

SECCIÓ: SALUT I CIÈNCIA

Anem a prendre l’aire?

No sé vosaltres, però jo, moltes vegades, m’he preguntat perquè al bosc o a l’aire lliure tenim la sensació de respirar millor. Tot buscant aquesta desitjada sensació trobo al portal de Booking una curiosa oferta. 12.958 llocs altament recomanats per aquest buscador  on et garanteixen que hi haurà aire pur. 

Però penseu que és cert? Si voleu seguir el consell d’aquest increïble buscador podeu anar a una de les tres destinacions més recomanades per assolir altes quantitats d’O2 Kislovodsk, Rússia; Sinaia, Romania o bé Andorra la Vella.

arbres

Però realment podem respirar aire pur?

El cert és que mai podrem respirar aire del tot pur, ja que és una mescla que combina diferents gasos que constitueix l’atmosfera terrestre.

És l’oxígen el que ens provoca aquesta sensació?

La raó per la que tenim aquesta sensació és per la producció d’un compost anti-inflamatori anomenat alfa pinè, es troba a les coníferes, que són el grup més important de les gimnospermes (plantes vasculars i espermatofites productores de llavors).

alfa pinè

Aquest compost s’utilitza com a broncodilatador pel tractament contra l’asma, també s’utilitza en la medicina tradicional xinesa contra el càncer.

C10H16

L’alfa pinè (C10H16) és un element químic dels monoterpens bicíclics, es troba a la resina, talls, i fulles d’algunes plantes.

Bé doncs, dit això l’equip de redacció de l’Ikb+ us recomanem que durant aquesta Setmana Santa aneu a escampar la boira, a prendre la fresca, a respirar aire pur, o si fa no fa a inhalar una mica de C10H16!

 

Bones vacances!

Equip de redacció: Alison Rodríguez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s