Banksy

Banksy és un artista del carrer conegut mundialment. Va néixer el 1975 a Bristol, Anglaterra.

Els seus grafits són fets amb trepa (tècnica consistent a aplicar pólvores de color, pintura o similars a través d’una plantilla anomenada estergit o trepa amb el dibuix a obtenir retallat o perforat).

2015-04-16 11.48.38
Banksy al pati de l’Institut

Banksy_CLAIMA20130627_0181_14

Oculta el seu nom, ja que fa els graffitis a qualsevol lloc i això es il·legal. Els llibres els publica amb el nom de Robin Banksy, però es suposa que és una broma per la seua similitud amb l’expressió robing Banks (robant bancs).

Al febrer Banksy va viatjar a Gaza per fer grafits a les zones afectades per la guerra; en un dels dibuixos surt una dona, amb el cap repenjat a la mà, en una porta de ferro que es mantenia en peu entre les runes de la casa de Rabea Darduna, pare de sis fills, que viu al nord de Gaza. Les seves obres es venen a un preu mitjà de 500.000 dòlars i Rabea Darduna va vendre la porta a un artista local, Belal Jadel, per 700 sequels (165 euros) perquè no sabia que era de l’artista Banksy. Quan Rabea Darduna va ser conscient del que valia va reclamar la seva porta i la policia va requisar l’obra a l’artista local.

La famosa foto de la nena vietnamita despullada i cremada per  napalm va fer la volta al món. Aquesta composició de Banksy és una de les seves critiques més dures i esfereïdores a una societat que ho banalitza tot i tracta d’edulcorar fins i tot la percepció dels seus aspectes més terribles.

banksy

gz_nc_02

He escrit l’article sobre aquest artista ja que fa obres molt crítiques amb la societat d’avui dia.

Judith Magan, 4t B
Judith Magan, 4t B

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s