Nou club de lectura Protagonista Jove

20150205_111746 20150212_110922 (1)

Des del departament de Llengua catalana ens hem proposat d’iniciar un club de lectura amb els alumnes de 2n i 3r d’ESO que participen al concurs literari Protagonista Jove. Vam realitzar la primera sessió fa quinze dies i tenim la intenció de repetir aquesta activitat al tercer trimestre. Volem agrair als professors afectats la seva col·laboració i, especialment, la participació de la senyora Carmen Reyes, mare d’una alumna de l’institut, que gentilment es va avenir a compartir amb nosaltres la seva opinió sobre el llibre que havíem llegit.

La nostra voluntat, com sempre, és fomentar el gust per la lectura entre els alumnes del centre i potenciar, a través d’aquesta pràctica, la capacitat de raonament i de reflexió a partir de les vivències que es plantegen.

A sota, us oferim la valoració que han fet dues alumnes d’aquesta experiència, i aprofitem, un cop més, per animar-vos a descobrir per vosaltres mateixos el plaer de la lectura. Com deia Groucho Marx, “Outside of a dog, a book is a man’s best friend. Inside of a dog, it’s too dark to read”.

Protagonista_Jove_atrapallibres Protagonista_Jove_Cartell (2)

El Protagonista Jove és una activitat en la qual hi ha quatre llibres, de temes ben diferents, que ens intercanviem entre tots els alumnes que hi participem.

Aquest any, els llibres que llegim a 2n són Sanada, La balada del funicular miner, Fora de mi i La doble vida de Cassiel Roadnight.

Penso que aquesta activitat esta molt bé, perquè permet gaudir de la lectura i llegir diferents tipus de llibres, cada un en el seu estil. Això es bona idea, perquè sempre n’hi ha alguns que s’adapten més a tu i als teus gustos.

El Josep Maria va organitzar una xerrada per comentar els llibres. Em va agradar perquè no va ser la típica xerrada avorrida, sinó que va ser més dinàmica. Vam parlar sobre els llibres del Protagonista Jove i cada un de nosaltres va dir la seva opinió sobre què li havia semblat cada llibre.

Dels llibres que m’he llegit, Sanada i la Balada del funicular miner, els dos van estar bé, però em va agradar més el La balada del funicular miner perquè era molt entretingut i la història que explicava em va agradar; sobretot em va impactar molt el final. En canvi en el llibre de Sanada a vegades sortia alguna cosa de ficció i això va fer que no m’agrades tant; a més el principi se’m va fer avorrit de llegir.

Després d’haver llegit els quatre llibres, a final de curs, anirem a una excursió i votarem el llibre que més ens hagi agradat.

Ariadna_Tamayo Ariadna Tamayo, 2n d’ESO B

El fet de fer l’activitat del Protagonista Jove trobo que és una facilitat que et donen els professors per poder gaudir de la lectura de diferents tipus de llibres, que transmeten sentiments de tipus diversos.

M’agrada la varietat de temes que tracten els diferents llibres ja que són, o bé d’aventures, o bé d’afrontar problemes de la vida… A mi el tipus de llibre que més m’agrada normalment són els de situacions no massa surrealistes, en què pugui imaginar què m’està passant realment, ja que la meva imaginació no és massa extensa…

Hi ha quatre llibres d’estils totalment diferents i els repartim entre tots els alumnes que hi participem, de manera que, a final de curs, tots els participants hem llegit tots els llibres.

També valoro positivament la manera de fer els exàmens ja que et deixen gaudir del llibre tranquil·lament i després fer l’examen amb facilitat.

A més a més, el Josep Maria va fer que uns quants alumnes que havíem llegit els mateixos llibres poguéssim gaudir d’una bona estona plegats  per explicar les nostres opinions sobte els llibres. I això fa que et motivis més en la lectura.

Per acabar, trobo que és una bona manera de gaudir de la lectura.

Clàudia Cano, 2n d’ESO B

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s