Futbolistes de llegenda: Panenka

El partit final de l’Eurocopa de l’any 76,  jugat a Belgrad, entre Alemanya i l’antiga Txecoslovàquia, havia acabat en empat després de la pròrroga.

En la tanda de penals, Panenka tenia la responsabilitat de llançar el penal decisiu per a Txecoslovàquia.  Sota els pals hi havia Sepp Maier, llegendari porter del Bayern de Munich. Panenka es va apropar al punt de penal i un instant abans de colpejar la pilota va veure que Maier es movia cap al costat esquerre. antonin-panenka-auteur-du-penalty-decisif-de-la-tchecoslovaquie-en-1976-contre-la-rfa-2-2-5-3-t-a-b_61106_w460El jugador txec va connectar amb la punta de la bota la part inferior de la pilota, que es va aixecar un parell de metres fent una vaselina. La pilota va acabar entrant lentament pel centre de la porteria, sense que el porter alemany, que ja estava al terra, pogués reaccionar. Aquest gol ha passat a la història del futbol fins al punt que, d’un penal convertit d’aquesta forma, se’n diu popularment «penal a l’estil Panenka».

Alguns han aconseguit emular el mític Panenka, com es pot veure en aquest vídeo:

Però si el porter endevina la teva intenció sembla més aviat un regal per a l’equip contrari, com en el següent penal de Pirlo davant el Barça a la Champions League.

joan aguilera Joan Aguilera  martí garciaMartí Garcia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s