Shovel Knight, el millor videojoc del 2014

Benvinguts tots a l’apartat de ressenyes de videojocs de la revista IKB+. Em presento, em dic Joel Cabaco i, com podreu notar, m’apassiona la indústria dels videojocs;, per això he decidit començar aquesta secció. Començarem amb un joc llançat l’any passat, Shovel Knight, que he estat provant durant un parell de dies i, sincerament, em sembla que és el millor que ha sortit el 2014. Endavant!

image_1

Shovel Knight: Fitxa tècnica

Títol del joc Shovel Knight
Desenvolupador Yacht Club Games
Gènere Plataformes i acció en 2D
Plataformes Ordinador, Nintendo 3DS, Wii U, PlayStation Network
Idioma/es Anglès

Shovel Knight és un joc creat per Yacht Club Games, una empresa independent, que va ser llançat per a Windows i Nintendo 3DS el juny del 2014; per a Mac, el setembre del mateix any; per a Linux; l’octubre; per a Wii U, el novembre; i aviat arribarà també a PlayStation Network (PS3 i PS4).

El joc tracta sobre les aventures de Shovel Knight, el “Cavaller de la Pala”, per rescatar Shield Knight, la “Cavallera de l’Escut” d’una torre on es troba presonera. Abans, però, haurà de vèncer  The Enchantress (la fetillera) i els seus cavallers malvats. Una història poc original i simple, però que combina d’allò més bé amb l’estètica del joc.

Només de veure qualsevol imatge del joc, es nota que la part visual intenta ser “retro”, i ho aconsegueix. La barra de vida, màgia, punts, diners… que hi ha sobre la pantalla recorda la que podem veure a The Legend of Zelda, el mític joc de la Nintendo, o a Castlevania, una saga de la qual vull parlar ben aviat. Bàsicament, Shovel Knight és un tribut als videojocs clàssics, que sembla que han perdut brillantor amb el pas dels anys.

image_2

La part artística del joc és simplement excepcional. Els gràfics i els colors són agradables a la vista, tot i que potser poden semblar simples ara que estem acostumats a veure-ho tot en tres dimensions. També cal dir que la música, obra de Manami Matsumae, qui va compondre la música de Mega Man, és una obra mestra. Les cançons de cada nivell se’t fiquen al cap i no pots parar de reproduir-les mentalment.

image_3

L’únic inconvenient que em sembla que pot disgustar el públic d’aquest joc és la dificultat. En alguns nivells es torna molt frustrant haver de repetir una zona diverses vegades fins a aconseguir superar-la. A mi això ja em sembla bé: si els jocs no tenen una mica de dificultat, no entretenen i es fan massa curts, però la gent que no està acostumada a aquest tipus de jocs pot fer-se enrere a l’hora de jugar-hi, o fins i tot abandonar el joc per haver-s’hi encallat.

Per finalitzar, només voldria afegir que Shovel Knight és un joc que aporta hores de diversió; m’ha semblat molt bo en tots els aspectes, encara que els gràfics siguin 2D.Cal pensar que ha estat desenvolupat per una companyia independent i que el pressupost és molt baix i, tot i així aquest joc em sembla molt millor que d’altres el desenvolupament dels quals ha costat milions de dòlars. El control amb comandament és molt fluït i jugar es fa molt còmode. És un bon joc per a algú que vulgui introduir-se en el món dels jocs clàssics ja que, tot i que en alguns punts és complicat, no és tanta dificultat com perquè no pugui completar-se.

Us deixo el tràiler oficial del joc:

A reveure!

Joel Cabaco, alumne de 1r de batxillerat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s