Sortida al monestir de Sant Cugat

els alumnes de 2n d'ESO al claustre del monestir de Sant Cugat
Els alumnes de 2n d’ESO al claustre del monestir de Sant Cugat

El dimarts 26 de febrer, els alumnes de 2n d’ESO vam anar d’excursió al monestir de Sant Cugat, que es caracteritza pels seus 144 capitells que tenen 100 anys. Aquest monestir va ser construït el s. IX i acabat el s. XIV, però ha tingut algunes transformacions arquitectòniques i restauracions a partir de l’any 1835, quan deixa de servir les funcions religioses pròpies i comença a tenir altres usos; per això ha tingut diferents estils arquitectònics, segons l’època: romànic i gòtic.
L’any 1000 va ser el primer monestir presidit per l’abat Odó, el qual comença la construcció d’un nou monestir gràcies a l’arquitecte Fedanci. En aquest projecte el que es vol destacar és que totes les construccions són al voltant d’un claustre. Durant el segle XI l’església era ubicada en el mateix lloc que a l’actualitat i tenia tres naus amb un absis principal i dues absidioles obertes. El claustre també es trobava en el lloc d’ara i era més gran, estava format per quatre galeries amb arcs sostinguts per pilars i columnes, i en el pati hi havia una església.
Aquesta excursió va ser diferent. Durant tot el dia va estar amb nosaltres un guia, que ens va ensenyar tot el monestir i que ens en va fer les explicacions. A part, no només vam aprendre a partir de les explicacions que ens van fer, sinó que també vam realitzar dues activitats lúdiques, que ens van permetre desconnectar i divertir-nos. Una tractava de relacionar unes imatges de capitells amb el respectiu títol i després classificar quin tipus de capitell era. I més divertida va ser realitzar una de les activitats que feien els monjos, que consistia a vestir-nos unes túniques i escriure amb tinta els nostres noms.
Marina Álvarez, 2n d’ESO C

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s