Taller 3r, teatre: Kdm x akba ptó

Taller Kdm x akba ptó

El tercer taller que vam realitzar va ser una obra de teatre que vam anar a veure els alumnes de 3r d’ESO i que es titulava Kdm x akba ptó. Tractava d’una història real, d’uns joves de 15 anys, en Martí, la Sandra i en Víctor.

Tots tres havien de fer un treball per a l’institut on havien d’escollir un tema i fer una exposició oral. El grup l’havien elegit ells, però allò complicat ara era elegir el tema ja que tots tres havien de posar-se d’acord. En Martí estimava la Sandra i, per això, estava d’acord a fer el treball sobre les estàtues de la Rambla de Barcelona.20131205_114835 Quan va arribar, en Víctor no va estar d’acord a triar aquell tema pel treball ja que ell havia pensat de fer-lo sobre les pel·lícules Gore. Això va provocar una discussió entre els tres. En Martí estava a favor d’en Víctor ja que no es volia fer el ”monyes” davant del seu amic, però li agradava massa la Sandra, així que va quedar amb tots dos per fer el treball.La Sandra i en Martí van quedar per anar a Barcelona junts i poder fer el treball que la Sandra havia proposat. Així doncs, van quedar a l’estació per anar a Barcelona, on cap dels dos no volia ser el primer a arribar. Un cop a Barcelona en Martí li confessa a la Sandra que només havia anat a Barcelona per passar la tarda amb ella. Van passar una tarda fantàstica visitant la ciutat, fent-se fotos i finalment van arribar a la font de Canaletes al terra de la qual hi havia escrit que si bevies aigua d’aquesta font series un enamorat per sempre i tornaries a Barcelona amb ell/a. Però en aquell moment en Martí no va voler beure l’aigua de la font per no quedar com un sentimental.

Per altra banda, en Víctor va quedar amb en Martí per jugar un partit de bàsquet i, quan van acabar, van preparar la quedada d’aquella mateixa nit per celebrar l’aniversari d’en Víctor. En aquell moment,  quan tot semblava perfecte, la Sandra va trucar a en Martí per quedar també aquella nit, ja que estava decidida a fer un pas més a la seva relació.

En Martí prefereix quedar amb la Sandra, cosa que provoca que en Víctor s’enfadi. En Víctor vol marxar però en Martí ho vol evitar prenent-li la jaqueta i jugant a fer la ”conya” perquè no s’enfadi. Tot va acabar amb un petó involuntari d’en Víctor que va fer que en Martí fugís enfadat cap a casa de la Sandra i en Víctor quedés avergonyit.

La Sandra es va sentir manipulada des del primer moment que el Martí va arribar a casa seva. Tot i que va acabar perdent la virginitat, a ella li hauria agradat que tot plegat hagués anat d’una altra manera.

El dia següent era l’exposició del treball i es van presentar només en Víctor i la Sandra; cap dels dos no sabia què havia passat amb en Martí, però a cap d’ells no els va importar.

Just acabar l’obra de teatre els mateixos personatges van obrir un debat sobre el que havíem vist on tots vam arribar a la conclusió que ens deixem manipular pels altres i sempre fem el que la resta vol de nosaltres i no el que realment volem fer per ‘por’ de ser jutjats pels altres.

Personalment, he trobat que ha sigut molt interessant ja que a tots ens ha fet veure el missatge que volia transmetre: Cal que prenguem les nostres pròpies decisions sense que ningú intenti influenciar-nos.

Núria Panes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s