Les castanyoles

Les castanyoles són un instrument utilitzat molt en temes relacionats amb el flamenc, com ara cançons, alguns balls, etc. . .

Jo vaig començar a tocar-les gràcies a la meva mare, ja que ella fa flamenc i per alguns balls havia d’utilitzar-les. Ella va va aprendre-ho d’una professora de flamenc,  i com que  va haver de canviar-se de castanyoles (perquè li eren massa petites per a les seves mans), me les va donar a mi i em va preguntar si volia anar a les classes amb ella i li vaig dir que sí.

Les classes són els dimecres per la  nit, de 20:00h a 21:00h, però jo, a més, vaig practicant a casa i la meva mare va a assajar perquè practiquen els balls acompanyades de les castanyoles. 

Al principi, pensava que no m’agradaria gaire anar a les classes, perquè no és una activitat que jo  triaria per mi mateixa. Al final, em va agradar i, a més, em relaxa perquè ho trobo una manera de treure els nervis que tinc, ja que he de pensar en els moviments que he de fer i utilitzar la major part de la força que tinc als dits i, d’aquesta manera, no penso en el que em posa nerviosa.

El dia 13 de novembre vam fer un espectacle en el que es fa flamenc, altres tipus de balls, castanyoles, etc. Jo vaig participar-hi tocant les castanyoles en dues cançons seguides. A l’acabar, em feien una mica de mal les mans, sobre tot els dits, i també l’avantbraç.

Tot i que sembla que sigui fàcil, no ho és. La professora considera que ho faig bastant bé però jo no opino el mateix.

Foto portada: https://www.flamencoconsandrabonal.com/wp-content/uploads/castan%CC%83uelas-pali-negras.jpg

Natalia Carbajo Muriel (2n D)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s