La ciència rere la ficció

Avui parlarem de la ciència que s’amaga rere les habilitats d’alguns dels personatges més icònics de l’entreteniment. Per tal de mantenir un ordre dins d’aquesta explicació, la dividiré en apartats, segons el personatge del que estigui parlant.

  • Katsuki Bakugou

L’habilitat de Katsuki Bakugou és la de produir explosions (combustions) a partir de fer una guspira amb la seva suor de nitroglicerina. 

La nitroglicerina és una substància molt inestable que s’altera a nivell molecular (combustiona)  a l’arribar als 41 graus. D’aquesta manera ell té a la seva disposició el combustible (nitroglicerina), comburent (oxigen) i l’energia (producció de calor del seu cos).

  • Spider-man

Aquest icònic personatge té un gran repertori de poders, però em centraré en la seva capacitat per enganxar-se a les parets.

Aquesta habilitat funciona a través d’un procés magnètic, que es basa en l’electricitat (producció de corrent elèctrica des del cos biològic). D’aquesta manera, es poden extreure els electrons de la zona, carregar-se  positivament i, finalment, enganxar-se a la zona superficial de la matèria (electrons).

  • Superman

Amb aquest personatge, vull comentar certes incoherències científiques. Per exemple, la velocitat a la que pot arribar a volar (igualant la velocitat de la llum). Això és inviable degut a què, només les coses sense massa o energia pura, són capaces d’arribar a aquesta velocitat.

Hi ha altres habilitats més defensables com la seva visió calorífica, la qual es basa en les mateixes reaccions nuclears que trobem al sol. Precisament, la fusió dels àtoms d’hidrogen desprenen una gran quantitat de calor i radiació i produeixen àtoms d’Heli.   

  • Eijiro Kirishima

Aquest heroi de “My hero academia” té la capacitat d’endurir la seva pell fins a una resistència elevada. M’he informat dels possibles processos d’enfortiment del teixit i crec que es deuria a la producció de cèl·lules osea en catala

( més concretament en una Osificació intramembranosa accelerada).És a dir el procés del seu cos sería, aprofitar les seves cèl·lules conjuntives més  externes, per carregar-les de sals minerals (mineralitzar-les) amb substàncies com el Carbonat de calci (present en la formació de moltes roques), transformant-les en cèl·lules òssies (d’alta concentració i durabilitat) que superen la resistència d’un os normal. Per tal de tornar al seu estat normal, s’extreurien les sals minerals de les cèl·lules cap a la sang ,retornant-les a una forma epitelial.  

Foto portada: https://estaticos.muyinteresante.es/uploads/images/gallery/5f4cef935cafe8950d390dfa/novelas-ciencia-ficcion_0.jpg

Ares Gómez López (3r C)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s