El foc

El foc, el foc és un dels elements claus de molts de les nostres eines, vicis o inclòs crisis, però com funciona i com s’estructura?  Aquest és el tema que avui ens pertoca i a continuació  em disposo a intentar explicar-ho.

Primerament, s’ha que dir que el foc és el producte que sorgeix d’una oxidació ràpida amb la intervenció de calor  o, de manera més clara, és le resultat d’una combustió. Què vol dir això?

Vol dir que aquest es produeix quan, dos elements ( un comburent i un combustible) es passen electrons del segon cap a el primer, amb l’acceleració d’una font de calor, de manera que els electrons surten accelerats i a l’unir-se a al comburent, aquest entra en l’estat de la matèria que coneixem com a  Plasma, i és precisament aquest plasma al que anomenem foc o flama.

https://www.extintorespresman.es/wp-content/uploads/2018/10/triangulo-de-fuego.jpg

De fet, aprofitant aquesta teoria, podem extreure l’explicació dels diferents colors del foc, que és un dels grans dubtes que tinc d’aquest tema. Aquests es deuen a què l’energia que produeix la matèria canvia de color depenen la freqüència d’aquesta i, per tant, la potència que tenen. En què influeix això?

Això provoca que el color de la flama sigui diferent  depenent de  la concentració dels electrons que formen el plasma. Per exemple, a la zona inicial de la flama, podem apreciar una tonalitat blava, que es dona degut a que els electrons expulsats del combustible estan apilats, mentre que, en contraposició, la part superior de la flama és més vermellosa degut a l’expansió del electrons per l’oxigen. 

https://filesedc.com/uploads/17/img/2021/10/1200/flama-dun-fogo-de-gas-61571f708354b.jpg

Després de veure la ciencia que s’amaga rere el foc podem concloure aquest article i acomiadar-nos fins al següent. 

Imatge de portada: https://s2.best-wallpaper.net/wallpaper/3840×2160/1804/Flame-fire-darkness_3840x2160.jpg

 

Ares Gómez.  (3r C)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s