Tres de les pitjors caigudes en gimnàstica artística

Melanie Coleman (1999-2019): 

Melanie Coleman va ser una gimnasta de la Universitat Southern Connecticut State, es considerava una de les esportistes més prometedores dels Estats Units. Fins que la noia de 20 anys va morir dos dies després de relliscar a les barres asimètriques a l’intentar fer una sortida de doble mortal enrere en un entrenament a causa d’haver patit de greus lesions de la medul·la espinal. Després de la seva mort els familiars de la víctima van decidir donar els seus òrgans oferint vida a la gent necessitada.

Julissa D’Anne Gomez (1972-1991)

La gimnasta, Julissa Gomez, va patir un accident el 1988 en la disciplina de poltre. L’accident va ocórrer durant una de les passades d’entrenament per les finals de la World Sports Fair. On la gimnasta va intentar executar el Yurchenko, però el seu peu va relliscar del trampolí i el seu cap va col·lidir contra el poltre a gran velocitat. El resultat de l’impacte va ser que la gimnasta va quedar paralitzada de coll cap a baix i va patir danys cerebrals que van deixar-la en un coma i va morir tres anys després per una infecció.

En passar aquest terrible accident es va decidir fer un pas endavant i canviar aquella disciplina de manera que sigui una mica més segura i intentar prevenir accidents d’aquell tipus.

Samantha Cerio (1996)

El 2019, una gimnasta de 22 anys de la Universitat d’Auburn va tenir un terrible accident competint a Baton Rouge, Louisiana (Baton Rouge Regional). Es va trencar completament les dues cames al competir una paloma doble mortal en el seu exercici de terra. L’accident va ser enregistrat i es va fer viral. La pobra noia va suplicar a les xarxes socials que deixessin de reenviar el vídeo de la caiguda amb les següents paraules: “My pain is not your entertainment.” És as dir “el meu dolor no és el teu entreteniment”.

En el vídeo s’observa com Cerio cau amb les cames completament estirades i es veu com els genolls es dobleguen cap al sentit contrari fent que la pobra noia sembli un ninot. Ella no suportava haver de reviure l’horrible experiència que va acabar amb la seva carrera com a gimnasta.

https://www.youtube.com/watch?v=wyg9nERlmXs

Imatge de capçalera: https://conceptodefinicion.de/wp-content/uploads/2016/11/Gimnasia_Art%C3%ADstica.jpg

Fonts de consulta:

https://www.thesun.co.uk/sport/8850995/gymnast-sam-cerio-broken-legs-video-blast/

https://www.lavanguardia.com/deportes/otros-deportes/20191113/471574064393/melanie-coleman-muere-gimnasta-caida-estados-unidos.html

https://www.lasexta.com/noticias/deportes/otros-deportes/muere-gimnasta-melanie-coleman-resbalarse-barras-asimetricas-mientras-entrenaba_201911135dcbae2e0cf281889620d062.html

https://www.dailymail.co.uk/news/article-7682951/College-gymnast-died-freak-accident-donating-organs.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Julissa_Gomez

Mariona Rafanell Hurtado (3rD)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s