Com afecta el tabac a la salut?

Hem triat aquest tema perquè pensem que cada cop es normalitza més el tabaquisme, i la gent no és conscient dels danys que provoca. Per aquest motiu, volem intentar explicar algunes de les conseqüències d’aquest mal hàbit.

De quines substàncies químiques està fet el tabac?

Segons la web de Sanitas: “Se han identificado más de 4.000 sustancias químicas, al menos 60 son carcinógenas. Sin embargo, la  nicotina, el alquitrán y el monóxido de carbono, son las que más consecuencias trae al ser humano”.

Com afecta el tabac superficialment?

Les dents i les puntes dels dits es tornen grocs. Segons la web de Quironsalud, el tabac afecta “al envejecimiento prematuro de la piel y la aparición de mayor densidad de arrugas en personas fumadoras. (…) Todo ello se debe entre otros a la alteración que causa este hábito en el flujo sanguíneo arterial en la piel. (…) “efectos en las células de la piel, disminuyendo su actividad, capacidad de migración, proliferación y remodelación.”

Com afecta als nostres òrgans?

Pel que ja sabem, el tabac és una substància que afecta a diferents parts del nostre cos com, per exemple, els pulmons i el cor. Segons el blog del Centre d’Atenció Primària de Reus, fumar afecta a:

  • Tot l’aparell circulatori, ja que el fum entra a la sang i va danyant els diferents òrgans del nostre cos, com el fetge.
  • pell: fent que l’oxigen no arribi bé i aquesta es ressequi.
  • cervell: amb més risc de patir malalties cerebrovasculars.
  • boca i la gola: càncer de boca llavis i llengua. 
  • ossos: els torna més febles i per tant, són més propensos a trencar-se. 
  • I a la fertilitat i reproducció: les fumadores tenen menys possibilitats de quedar-se embarassades i de patir avortament. 

Quanta gent fuma a Espanya?

Segons la web de Rtve: “revela la última Encuesta de Tabaquismo realizada por la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC), que el 17% de los jóvenes de entre 15 y 25 años consume tabaco habitualmente, un 18% de manera ocasional”. A més diu que: “hay mayor proporción de fumadores entre los 20 y 29 años (el 25%), ya que entre 30 y 39 años son el 23,4% y los menores de 20, el 21,7%”.

LA NOSTRA OPINIÓ PERSONAL:

Gisela: Segons la meva opìnió, crec que la gent que comença a fumar des de més joves, no s’adonen del risc que pot haver per a la seva salut. Normalment s’arriba a fumar fins i tot per moda, i no s’adonen dels riscos del tabac. Crec que és un perill per nosaltres que hauríem d’evitar.

Daniela: Jo penso que les persones que fumen han començat a fer-ho per alguna “tonteria” o per a “divertir-se” i ara ja no poden deixar-ho. A més, penso que intenten evitar la realitat, que és que estan fent mal a la seva salut i no els importa perquè no saben deixar-ho i desenganxar-se.

Daniela Pérez de Gracia y Gisela Hernández Valera (3r E)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s