El nostre breu període de confinament

La nostra classe de 3rE va estar confinada 4 dies perquè un company va agafar el Coronavirus i vam haver d’estar a casa des del dijous, 16 d’octubre, fins al dimarts següent.

Tot va començar el dijous després de l’esbarjo, acabàvem de fer l’examen de castellà i vam sortir al pati amb total normalitat. Com sempre, cadascú se’n va anar amb els seus amics i tot estava bé! A la tornada a l’aula, hi havia el director de l’institut i ens va comunicar que hi havia hagut un cas positiu a la nostra classe i que hauríem d’estar un període de temps confinats a casa i fent les classes confinats. La primera reacció d’alguns va ser d’estranyesa, altres estaven contents, alguns espantats o neguitosos… El Jordi ens va explicar el protocol que calia seguir aquell dia: no podíem sortir de l’aula entre classe i classe ni anar als lavabos durant el pati -si hi havia algú ocupant-los-, no faríem cap classe més durant aquell dia i, abans del segon pati, sortiríem una estona abans per prendre una mica l’aire i després aniríem a casa. 

Evidentment, van venir tres infermeres a fer-nos la PCR a tota la classe! El test no va ser dolorós però sí va resultar molt desagradable. La sensació és semblant a quan tens sang al nas i et fiques un paper fins amunt per a intentar treure-la. Quan va acabar la prova, cadascú se’n va anar a casa seva i fins al dia següent no vam fer ninguna classe més. 

L’endemà, vam rebre un correu de 3 assignatures diferents dient-nos que hi hauria una hora de classe per a cadascuna d’aquestes matèries. La primera classe va ser català, només va durar 10 minuts ja que la connexió amb el centre es va perdre tot seguit. La següent, va ser educació física i el professor ens va anar dient les pautes que hauríem de seguir per anar fent un treball pel dia 28. La tercera classe va ser matemàtiques i vam fer un Kahoot que, per suposat, i com indicava el meu nom: “Màrius (guanyador)”. 

A casa, havíem de portar la mascareta cada vegada que sortíem de l’habitació i no podies conviure amb els familiars perquè calia estar tancat al quarto, on hi menjàvem! Dissabte, la meva mare va rebre un correu amb els resultats de la prova i, per sort, vaig donar negatiu! A partir d’aquell moment, ja vaig començar a fer vida normal però sense sortir de casa! Fins al dimarts NO vam tornar a classe. El que ningú s’esperava va ser que a una companya no li van fer bé el PCR i el dimecres va donar positiu a la prova. Aquest cop, ja estàvem una mica cansats i el nostre tutor, el Josep, ens va enviar un correu dient-nos que estiguéssim atents tota la tarda al correu electrònic per si hi havien novetats… Sobre les 9 de la nit, vam rebre un correu del Josep dient que demà hi havia classe i que ens vèiem a les 8h. A les 10h, ens va arribar un altre correu dient-nos que, al final, havíem de fer un confinament de prevenció tot el dijous. Un altre cop confinats!

Màrius Sanz (3rE)

Imatges de capçalera:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s