LA MEVA ADREÇA CÒSMICA

Presentem una tasca proposada pel Departament de ciències experimentals i realitzada per la Leire Medina Yuste (1r C)

Hola!

Sóc la Leire i et donaré la meva adreça còsmica. El primer que has de fer és anar al supercúmul de Verge, després a la Galàxia “La via Làctia”, situada al Braç d’Orió, on es troba el sistema solar, que és un sistema planetari compost per vuit planetes que giren al voltant del sol.

Te’n recordes que t’he dit que hi ha vuit planetes? Doncs el meu és la terra i per arribar-hi hauràs d’anar al tercer planeta, començant pel sol és clar! Si no saps molt bé com és la terra, et faré una petita descripció i així la reconeixeràs a la primera.

Com ja he dit, és el tercer planeta del sistema solar, és un planeta rocós i té una capa de gasos (l’atmosfera), que dispersa la llum solar i absorbeix la calor. A simple vista, és un planeta blau (aigua) amb taques verdes (terra) i unes altres de color blanc. Aquest planeta es va formar fa aproximadament 4.550 milions d’anys, però la vida va sorgir fa mil milions d’anys després. Allà, hi veuràs moltes espècies, incloent-hi nosaltres, els éssers humans. També té un satèl·lit, que és la lluna i que només podem veure quan es fa de nit perquè durant el dia veiem el sol (la nostra estrella) i tot això passa pel moviment de rotació que fa la terra sobre ella mateixa. Si arribes durant els mesos de la tardor, a la meva zona fa un clima estable, ni molta calor ni molt fred ja que és mediterrani i temperat. El canvi estacional es produeix gràcies al moviment de translació de la terra, és a dir, que gira al voltant del sol.

Una vegada hi hagis entrat, veuràs cinc grans taques separades entre si, que s’anomenen continents però si vols arribar al meu (Europa), hauràs d’anar al quart més petit que vegis, que justament està al costat del més gran.

Quan et trobis allà, has d’anar a la seva punta (o millor dit al sud-oest), on veuràs un país anomenat Espanya. Aquest està dividit en comunitats autònomes (n’hi ha 17), encara que tu has de dirigir-te a Catalunya (situada al nord-est d’Espanya), és a dir , a la punta dreta del país.

Quan hi entris, veuràs moltes senyeres (banderes de Catalunya amb quatre franges vermelles i cinc grogues). La d’Espanya  és diferent perquè només té dues franges vermelles i una gran al mig de color groc.

Veuràs que Catalunya té 42 divisions, també anomenades comarques, però tu has d’anar a la del Baix Llobregat, que es diu així perquè és on desemboca el riu Llobregat al Mediterrani, que és un mar situat al costat sud d’aquesta comarca, ubicada al sud de la província de Barcelona (una de les quatre que formen Catalunya).

Després has d’anar a un petit poble anomenat Abrera, situat al nord-est de la comarca.

Però la cosa va mes enllà ja que hauràs d’anar a una urbanització de les quatre que hi ha en aquest poble. , la meva en concret és Can Villalba, però si vols anar a casa meva, hauràs d’anar al carrer Ullastrell i el número de casa és el 18.

Jo crec que t’he donat unes bones coordenades, així que allà t’espero.

Leire

Imatge de capçalera: https://www.tuguiamontessori.com/mi-lugar-en-el-universo-montessori/

Et pot interessar:

https://www.muycomputer.com/2016/10/12/direccion-cosmica/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s