LGBTI+

Segons aquesta web (cnnespanol.cnn.com), Espanya és un dels països que més accepta aquesta comunitat, però tot i així, no podem dir que la vida dels LGBTI+ sigui fàcil. Molts LGBTI+ pateixen homofòbia en la seva vida. Segons wikipedia, LGBTI+, és l’acrònim per a referir-se a les persones Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans, Intersexuals i qualsevol altre tipus d’orientació sexual o identitat de gènere. (https://ca.wikipedia.org/wiki/LGBT)

El 28 de juny és el dia internacional LGBTI+, aquest dia aquest col·lectiu i altres persones que creuen en aquesta causa surten a defensar que són humans i mereixen el mateix respecte i drets que tothom.  

Segons wikipedia, LGBTI+, és l’acrònim per a referir-se a les persones Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans, Intersexuals i qualsevol altre tipus d’orientació sexual o identitat de gènere. (https://ca.wikipedia.org/wiki/LGBT)

https://imagenes.milenio.com/gBks8YNAEcPgo00t0mPNmmKvlEY=/958×596/https://www.milenio.com/uploads/media/2019/06/20/el-origen-y-significado-de_0_51_1200_746.jpg

– En primer lloc explicarem la definició de LGBTI+.  

Segons wikipedia, LGBTI+, és l’acrònim per a referir-se a les persones Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans, Intersexuals i qualsevol altre tipus d’orientació sexual o identitat de gènere. (https://ca.wikipedia.org/wiki/LGBT)

El 28 de juny és el dia internacional LGBTI+, aquest dia aquest col·lectiu i altres persones que creuen en aquesta causa surten a defensar que són humans i mereixen el mateix respecte i drets que tothom.  

Segons aquesta web (cnnespanol.cnn.com), Espanya és un dels països que més accepta aquesta comunitat, però tot i així, no podem dir que la vida dels LGBTI+ sigui fàcil. Molts LGBTI+ pateixen homofòbia en la seva vida. 

-Què és l’homofòbia? 

Normalment l’homofòbia és l’odi i/o fàstic que tenen algunes persones envers els homosexuals. Nosaltres creiem que els homòfobs no només rebutgen els homosexuals sinó a tota la comunitat LGBTI+ i, per tant, a les opcions d’orientació sexual que no siguin heteros.

-Per què és un cas greu?

En molts casos pots patir assetjament perquè la societat no t’accepta tal com ets. Això pot provocar l’homofòbia interioritzada, deixes de ser “lliure” , tens inseguretat, por i no pots expressar els teus sentiments obertament per a “no sortir de l’armari”. És possible que pateixis depressió i, fins i tot, en els casos més extrems, arribis al suïcidi. 

-L’homofòbia en altres països:

En alguns països, pertànyer al col·lectiu LGBTI+, et pot costar la vida. Segons la web (bbc.com/mundo/noticias-internacional) alguns d’aquests llocs on és prohibit ser del LGBTI+  i castigat amb pena de mort són: Aràbia Saudita, Iran, Sudan, Iemen i Mauritània, etc.

Hem volgut preguntar-li a un company i una companya de 3r sobre la comunitat LGBTI+. 

Companya: “Em sembla bé que existeixen i que lluitin pels seus drets perquè són iguals que tots i no es mereixen menys respecte ni discrimininació.” 

Company: “No m’importa si ho són o no però millor que no se m’apropin. Jo no insultaré als gais que es comporten normal, és a dir, sense cridar l’atenció pel seu comportament incívic: crits i actituds molestes. Reconec que també hi ha heteros que fan el mateix i també em molesten. Per tant, l’educació no té a veure amb la seva orientació sexual. En conclusió, jo no insultaria a cap gai pel simple fet de ser-ho”.

Conclusions:

Nosaltres pensem que en cap lloc del món hi ha d’haver cap tipus de discriminació, ja sigui l’homofòbia com racisme o d’altres. 

Ens sembla molt greu i lamentable que per ser d’una orientació sexual, algú sigui condemnat a mort.

Cada persona és lliure d’estimar a qualsevol altra i pots ser el que tu vulguis, sense por a expressar-te i manifestar-te lliurement.

Com va dir en Daniel Racfield a la revista Vanitatis: “No necessites pertànyer al col·lectiu LGTBI+  per defensar-los, només necessites ser humà“. 

( Veure: https://www.vanitatis.elconfidencial.com/noticias/2011-03-22/daniel-radcliffe-premiado-por-su-apoyo-a-los-homosexuales-estadounidenses_576244/)

Laia Puig i Estefanía Zhigue

Imatge de capçalera: https://www.antikapitalistak.org/category/lgtb/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s