Noa Catalan: tiradora amb arc

Quin esport fas? Quan vas començar? Per què vas escollir-lo: per decisió pròpia o t’ho van inculcar els pares?

Faig tir amb arc i vaig començar fa sis anys, al 2014. Aquest esport em va cridar l’atenció perquè no és un d’ordinari, és diferent, relaxant i es requereix molta concentració.

Què recordes dels teus inicis en la pràctica del tir amb arc?

Quan jo era més petita, em va sorprendre que aquest esport existís ja que jo creia que només es veia a les pel·lícules i semblava molt fictici.

Quines disciplines hi ha? Quina practiques?

No hi ha una disciplina en concret. Cadascú fa el que pot i el que creu que és millor per a ell mateix.

Quines condicions ha de tenir una esportista de tir en arc? (força, punteria, destresa, etc.)

Per saber tirar amb arc no t’has de preocupar per la força que tens perquè hi ha diferents arcs amb diferents lliures per a tot tipus de forces i d’edats; això sí, has de tenir punteria, concentració, paciència i has de saber estar relaxat.

Penses que una dona pot desenvolupar aquest esport igual que un home?

Tots poden desenvolupar igual de bé aquest esport però a l’hora de competir, es separen homes de dones igual que competeixen separats els diferents tipus d’arcs.

Sempre has estat al mateix club?

Sempre he estat al mateix club de Sant Andreu de la Barca i no el vull canviar perquè hi ha un ambient molt favorable, creixem i desenvolupem noves tècniques junts.

Com és la rutina d’entrenaments?

Jo vaig dos dies a la setmana. En el moment en què em poso tot l’equip vaig a la part de 3D que és una zona diferent a la diana que tots coneixem. És un camp amb diferents tipus d’animals de parapet, si li dones al cor són onze punts, als pulmons són vuit punts i la resta del cos són cinc punts. Llavors respiro fons, em relaxo i tiro fins que es fa fosc. És una sensació molt agradable!

En quines competicions has participat? Quines victòries has tingut?

He anat a moltíssimes competicions però, sense dubte, les més destacades van ser la de Catalunya quan estava a benjamí i vaig quedar primera classificada i encara ara,  ningú m’ha batut el rècord. A més, actualment tinc els rècords d’aleví de Catalunya de diana i de 3D, el rècord d’Espanya a 3D en aleví i el premi a la millor esportista de Sant Andreu .

Què significa ser una esportista d’elit? 

Per a mi, ser un esportista d’elit és tenir molta experiència en l’esport que fas i molts èxits. Tinc clar que per aconseguir-ho has de tenir una rutina i ser molt constant per millorar els teus errors dia rere dia!

Creus que és prou conegut aquest esport a Catalunya?

El tir amb arc és molt poc reconegut a Catalunya i és una llàstima perquè és un esport molt diferent als altres!

Què els diries a les noies que s’hi vulguin dedicar?

Jo animo tant a les noies com als nois a practicar aquest esport ja que és una sensació diferent i hi ha molt bon rotllo fins i tot entre els contrincants!

Fonts de consulta:

Imatges
https://i0.wp.com/santandreutv.com/satv/wp-content/uploads/2018/07/maxresdefault-29.jpg?fit=1280%2C720 https://i.ytimg.com/vi/bBzMfLwJIDM/hqdefault.jpg

Vídeo

https://www.youtube.com/watch?time_continue=25&v=bBzMfLwJIDM

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s