L’esport amb Gerard Carbó

EL FUTBOL FEMENÍ ÉS LA CANYA

Avui li farem una entrevista al Ricard Perera Duran, un dels entrenadors de futbol més coneguts de Castellbisbal. Té 43 anys i entrena un equip de futbol de Vallirana. Porta vinculat al món del futbol tota la seva vida. Dels 9 als 18 anys, va jugar a futbol 11 i dels 18 als 30 anys a futbol sala. Després s’ha dedicat a entrenar. Ja fa més de deu anys que entrena equips de futbol femení. A part, més enllà del futbol, també li agrada fer activitats de muntanya com córrer, caminar, escalar i fer cims.

A quins clubs has entrenat i de quina experiència estàs més content?
He entrenat a Castellbisbal, Sant Andreu de la Barca, l’Hospitalet, Esparreguera i Vallirana. De l’experiència de la qual estic més content és la del F.C. Castellbisbal perquè sempre serà l’equip del meu poble.

Què prefereixes, entrenar nois o noies?
Jo la veritat em guio més pel contingut de la proposta. És a dir, que si a mi em fan triar entre un grup de nois que volen pujar a primera i un grup de noies que volen pujar a segona, agafaré el de nois perquè entrenaria en una categoria més alta. Però si hagués d’elegir entre noies o nois en igualtat de condicions, escolliria noies, ja que porto més anys amb les noies i ja hi estic acostumat.

Has entrenat nois alguna vegada?
Sí, vaig entrenar un infantil i un sènior a Castellbisbal, un aleví a Sant Andreu de la Barca i un cadet masculí a Vallirana.

Ricard, concretament, quants anys fa que entrenes noies?
Vaig començar a entrenar noies fa 13 anys.

Per què vas decidir d’entrenar noies?
Ben bé jo no ho vaig decidir. Hi havia un equip de futbol femení sense entrenador i com a mi no m’importava entrenar un grup de nois o un de noies, vaig fer-ho.

Creus que amb els nois, t’ho passaries millor que amb les noies?
Des que vaig començar a entrenar noies, m’agraden més les noies perquè elles saben reconèixer l’esforç que ha fet l’entrenador perquè elles millorin, cosa que els nois són més individualistes i no li reconeixen tant aquesta evolució a l’entrenador.

En algun moment de la teva carrera com a entrenador de futbol femení has volgut marxar a entrenar a nois?
No, ja que mai he tingut un enfrontament amb cap dels dos sexes i m’agraden els dos ja que són iguals de bons.

Explica com ha anat evolucionant el futbol femení a Espanya.
Jo crec que ha evolucionat moltíssim durant aquests anys. En aquests anys el treball dels entrenadors en el futbol femení ha aportat molta qualitat a les noies i a molts més equips femenins, això ha fet que més noies juguessin a futbol.

Última pregunta. Com ho faries perquè el futbol femení fos més conegut?
Estaria molt bé que hi haguessin més campanyes de publicitat per promocionar el futbol femení, que es veiessin més partits de futbol a la televisió, que els col·legis i instituts ho recomanessin i que clubs que només tenen equips masculins, també s’animessin a crear equips per a noies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s