D’on venen els mems?

SECCIÓ: CURIOSITATS

La paraula mem va aparèixer per primera vegada al llibre de Richard Dawkins, The selfish Gene i la veritat és que fa força temps d’això. Però neix de Dawkins el mem, o ja apareix en d’altres entorns anteriorment?  És aleshores quan es fa famós?

Què és un mem?

Un mem és una unitat de transmissió cultural o d’imitació.

D’on ve el mot “mem”?

La paraula “mem” prové de la paraula grega “mimema” que vol dir imitar.

I ja està?

No! Una de les característiques principals d’un mem és que utilitza el sarcasme o la ironia però per sobre de tot i creiem que hi estareu d’acord, fa us de l’espontaneïtat.

mem en català.PNG

Un mem és viral quan relaciona la realitat amb una imatge graciosa fent que tot tingui sentit, és a dir que aquest mem representi un acte que ens ha passat alguna vegada a tots. Actualment una pàgina molt famosa de mems és aquesta des d’on també se’n poden crear i realment fa uns anys es van fer molt famosos a través d’aquesta pàgina web.  Hi heu entrat mai?

I vosaltres sabeu quin va ser l’origen dels mems?

Qui vulgui pot enviar-nos les seves creacions a la revista. Estarem molt contents de poder veure plasmat el vostre intrínsec i refinat enginy.

Equip de redacció: Yassir Bakkali

Hi ha 2 comentaris

    • Benvolgut Un Senior, segons la Plataforma per la Llengua s’ha establert que en català el meme reconegudíssim es diu mem en català. És per això que hem fet aquesta adaptació, per parlar català tant bé com ens sigui possible! Moltes gràcies per dir-nos-ho!

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s