COMUNITAT OTAKU

Comunitat Otaku

La Comunitat Otaku

Dins la nostra societat i al llarg de la nostra vida, les persones ens acostumem a agrupar per interessos i afinitats. Idees, pràctiques o hobbies que ens fan mantenir una relació més estreta i que esdevenen vincles importants entre nosaltres. D’aquest fenomen sorgeixen diferents comunitats. Una d’elles és la comunitat Otaku.

Aquest terme japonès es refereix a les persones amb forts interessos relacionats amb el món de l’anime (animacions japoneses), el manga i els videojocs.

L’Eric Fernández, la Maria Martínez i l’Estrella Rodríguez, alumnes de 1r d’ESO, s’han ofert per explicar-nos les seves experiències com a membres d’aquesta comunitat:

Quan us vàreu començar a interessar pel món anime?

Eric.- A l’estiu, després de 4t de primària, m’ho va recomanar un amic. A partir d’aquell mateix moment em vaig posar a veure capítols de molts animes diferents. Fins a dia d’avui, jo diria que he vist més de 2000 capítols.

Estrella.- Al 5 o 6 anys el meu germà em va ensenyar que era l’anime. A mi em va agradar molt. Quan vaig ser més gran vaig buscar pel meu compte i des d’aquell moment l’anime va entrar dins el meu món.

Maria.- El meu germà mirava anime per la tele i jo vaig tenir curiositat. Em va agradar també molt.

Es fan trobades sobre el món anime?

Eric.- Sí. Una de les més importants a Catalunya és la Japan weekend a la Farga de l’Hospitalet, i es celebra l’11 i 12 de març. Es fan concursos de disfresses:  Cosplay. Hi ha també molt merchandising per poder comprar.

Maria.- L’altra és el Salon del manga a l’octubre. En totes dues pots comprar moltes coses.

Vosaltres ho recomanaríeu a la gent?

Estrella.- Sí, perquè és una manera de fer, o de veure la vida, que no és dolenta. No perjudica. A vegades potser no surts tant de casa, però es fan trobades colsplayer, i ens agrada disfressar-nos. Personalment, és una de les millors coses que m’ha passat a la vida.  M’ajuda a sortir de la realitat i oblidar els problemes per una estona.

Podeu recomanar series?

Eric.- I tant! : Naruto, One Piece, Tokyo Ghoul, Another, Konosuba, Date a live, Gakkou gurashi entre d’altres.

Maria.- “Somos muy pocos pero dominaremos el mundo” (ja,ja,ja.)

ENTREVISTA Dia 8 de març 2017 – Josep Manuel Castillo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s