Camins infinits. Perquè el coneixement no té límits… (I)

Camins-infinits-postal-caraA-def

Què porta una persona a endinsar-se en el món de la ciència? Quin camí segueix un científic? Realment sabem què són i com són els científics? Treballen tots al laboratori? Les respostes a aquestes preguntes són diverses, tan diverses i variades com els àmbits del coneixement.

Camins Infinits vol donar resposta a les preguntes que els joves es fan sobre el món de la recerca. El projecte vol posar en contacte escolars i joves investigadors de la Universitat de Barcelona amb el doble objectiu d’estimular l’interès social per la ciència i el coneixement i, a la vegada, millorar les habilitats comunicatives dels joves investigadors.

El projecte està organitzat per la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+i), de l’Àrea de Comunicació de la UB, amb el suport de l’Escola de Doctorat de la UB i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri d’Economia i Competitivitat.

Aquests són alguns dels comentaris d’alguns dels companys de 4t d’ESO que van escoltar la xerrada de la Nereida Bueno, investigadora que està acabant el doctorat i està a punt de llegir la seva tesi, que ens va explicar com ho va fer per triar a què es volia dedicar, com ho ha fet per arribar fins on és ara, i quins sentiments i emocions ha experimentat durant el camí que ha recorregut.

Joana Llorens, professora de Ciències de l’Institut Castellbisbal

Nereida(2)El divendres passat, el 2 d’octubre, va venir a l’institut una noia a fer-nos una xerrada, la Nereida; ens va explicar què va estudiar, les carreres que va fer… Crec que és un dels millors tallers que hem tingut perque m’ha ajudat a decidir, més o menys, per quina carrera anar. També ens ha explicat què passa si ens equivoquem, ja que no és la fi del món, i que no hem de pensar a estudiar el que amics, pares, etc., vulguin, sinó el que a nosaltres ens agrada,… Però com saber el que ens agrada? Et pot servir preguntar-te: Què és el que em faria llevar del llit si em truquen per anar a algun lloc, encara que fossin les tres de la matinada,?

Noelia Hernández (4t B)

A mi la xerrada em va agradar bastant i em va fer reflexionar moltíssim. Sobretot em vaig quedar amb una frasse seva, quan va dir “no todo se consigue a la primera” i una altra que em va agradar va ser ”lucha por tus sueños”. Aquestes dues frases em van fer pensar, i vaig arribar a una conclusió: que té molta raó.

Víctor de León (4t B)

La conferència em va agradar moltíssim. Penso que ens va servir per reflexionar sobre el nostre futur, perquè moltes vegades molts de nosaltres pensem que hem de fer una carrera que t’ofereixi una feina amb un sou asegurat, però ens equivoquem. Estudiar per dedicar-te a una cosa serveix per definir tota la teva vida.

Una de tantes de les coses que va dir la Nereida va ser “Me encanta lo que hago…soy feliz… seré una friki pero…”. Aquesta frase va ser la que em va fer adonar que de vida només n’hi ha una i prefereixo dedicar-me a una cosa que cada matí em tregui un somriure i disfrutar i aprendre coses noves, fer allò que mai et cansa encara que sigui a les tres de la matinada. .. I una altra cosa molt important que ens va ensenyar va ser que per aconseguir allò que volem hem de moure’ns, no podem esperar a que vingui a nosaltres, perque no ho farà. Hem de viatjar, experimentar, provar, aprendre, però sobretot, no tenir por a equivocar-nos.

Àngela Sola (4t C)

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s