Xurros per a celíacs

Els celíacs són persones que tenen una intolerància al gluten, una proteïna present en molts cereals com el blat o el sègol. A Espanya un 1% de la població és celíaca, segons dades de la FACE (Federació d’Associacions de Celíacs d’Espanya) i, per tant, és una malaltia molt comuna. Aquest problema afecta, consegüentment, moltes persones que, una vegada diagnosticada la malaltia, es veuen obligades a canviar la seva alimentació radicalment. Molts nois i noies la pateixen des de petits, encara que no sempre és així, ja que aquesta intolerància pot aparèixer a qualsevol edat.

Si els celíacs prenen alguna cosa amb gluten els pot fer mal la panxa perquè no absorbeixen bé els nutrients dels aliments i, en conseqüència, poden patir malnutrició i altres malalties associades a aquest problema.

Els productes solen sortir més cars i costa trobar-los, encara que ara hi ha gent que comença a mirar més per ells, com l’Albert Vernet de la Xurreria Sant Cugat, la primera de Catalunya que ha fet xurros, bunyols i altres productes sense gluten.

Aquí us deixem un enllaç de Televisió Sant Cugat per si voleu fer xurros sense gluten a casa!

 

Marina Vernet i Marina Álvarez, 3r d’ESO B

[Per cert, des de la redacció d’IKB+ us proposem si sou capaços de reconèixer la persona que segueix tot l’enregistrament, amb una absoluta atenció, al costat dret del plató. Podeu buscar-la al minut 14:40.]

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s