Sergi Bonilla publica el llibre “De gran a Gegant. Història de Josep Pidelaserra”

El secretari del centre; Raúl Baldomà amb l'autor, Sergi Bonilla, en el moment que el centre adquiria les còpies de l'obra

SAMSUNG
El secretari del centre, Raúl Baldomà, amb l’autor, Sergi Bonilla, tot fullejant l’obra

 

 

 

 

 

 

 

 

Sergi Bonilla, exalumne del nostre institut que s’acaba de graduar en ADE, ha publicat, a quatre mans amb el Robert Quirantes, una interessant biografia d’un dels personatges més característics i peculiars de Castellbisbal, el gran flabiolarire Josep Pidelaserra, conegut popularment com el Gran Manel.

L’institut, que té la constant voluntat de donar suport a les manifestacions culturals que es duen a terme a la vila, n’ha adquirit uns exemplars.

A sota us oferim una petita recensió del llibre escrita pel David Bonilla, germà de l’autor.

De Gran a Gegant, una història commovedora

 L’ésser humà té una característica que, si fa o no fa, tots la tenim: voler saber la vida dels altres. I no només de persones que visquin actualment, sinó que també ens interessen les vivències d’aquells que ja no estan entre nosaltres. Això sí, s’ha de fer una recerca exhaustiva tenint en compte totes aquelles fonts d’informació d’on s’extreuen les dades.

Gràcies a l’estudi realitzat durant més d’un any per part de dos joves, Sergi Bonilla i Robert Quirantes, el llibre del qual parlaré recull tot un seguit de documents i fotografies que no us deixarà indiferents. Es titula De Gran a Gegant i tracta la història d’un flabiolaire anomenat Josep Pidelaserra i Duran, conegut per a molts com “El Gran Manel”, que va viure entre els anys 1882 i 1958. A ritme de flabiol i tambor, va viatjar per tota Catalunya acompanyant elements de la nostra cultura popular, com per exemple gegants, bastoners, cercolets, figuetaires, etc.

Cal destacar que aquest home no tenia cap estudi musical, totes les melodies les aprenia d’oïda. Va ser un dels flabiolaires més importants i reconeguts de l’època, valorat i estimat per tothom. És en aquestes pàgines on trobareu un homenatge al músic castellbisbalenc basat en diverses anècdotes de la seva trajectòria personal i professional.

David Bonilla

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s