Brac alemany

Per la meva experiència amb un brac, és un gos molt dòcil i tranquil però quan surt al carrer, és  una màquina de córrer i d’olorar. Necessita molta disciplina, ja que és un gos de caça i li agrada la muntanya. S’utilitza, especialment, per a la caça de ploma com faisans, perdius, etc. Sol ser més prim que el brac que no caça, ja que el gos caçador sol tenir una dieta i rutina més estricta.

La feina del brac és marcar: olorant un ocell, acostant-s’hi i aixecant una pota de davant i la cua. Això quan ho veu el caçador, es posa alerta i el gos sap, perfectament, el moment en el què ha d’espantar l’ocell per a què voli i el caçador dispari. Quan l’ocell ja ha caigut a terra, el brac va a buscar-lo, l’agafa mossegant-lo i el porta al caçador. 

Si voleu un brac per tenir d’animal de companyia a casa i no per caçar, heu de tenir molt clar que és un gos que, com tots, necessita disciplina i atencions com treure’l a la muntanya a córrer, socialitzar-lo amb altres gossos per a que jugui, etc.

Sí és veritat que és un animal que fa molt bona companyia i és molt tranquil a casa. També és un animal molt llests i aprèn molt ràpid.

Si voleu un gos de mascota i esteu disposats a complir amb les seves necessitats, us recomano molt un brac alemany.

Georgina Llucià (2n A)                                                                                                     

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s