El Món de La Filosofia

  • Per què trio aquest tema?

A mi, la filosofia m’agrada perquè vaig veure la sèrie Merlí i vaig adonar-me del que pensen els filòsofs. Em va semblar molt interessant i vaig aprendre a valorar molts aspectes de la vida.

A continuació, us poso els 5 filòsofs que més m’agraden pel que pensaven. Hi ha coses que diuen que et poden obrir els ulls i mirar la vida d’una altra manera.

1- Tales de Mileto

Pensava que l’aigua és el principi de totes les coses que hi ha, o sigui, l’origen de l’Univers.

2- Pitàgores

Creia que totes les relacions poden ser reduïdes a relacions numèriques. Els pitagòrics havien estat educats en l’estudi de les matemàtiques i creien que les coses eren números i que tot l’univers és una gamma i un nombre.

3- Heràclit

Aquest filòsof grec ensenyava que “El món està format per ell mateix i és i serà sempre un foc viu que s’apaga per les lleis”.

4- Sòcrates

Considerava que l’ésser humà havia d’ubicar el seu pensament al centre del món per tenir una visió millor d’allò que l’envolta. Els seus ensenyaments sortien de les reflexions ètiques i morals que el van portar al reconeixement de la pròpia ignorància i desconeixement.

5- Plató

Plató va ser deixeble de Sòcrates i mestre Aristòtil. Plató va pertànyer a una família noble, el seu pare Ariston deia que era descendent de l’últim rei d’Atenes.

6- David Hume

Va ser un filòsof escocès del segle XVIII, que pensava si la realitat objectiva existeix o no. Afirmava que no només no sabem com són les coses, sinó que no sabem ni tan sols que existeixen realment.

Imatge de portada: https://www.investigacionyciencia.es/images/27778/articleImage-big.jpg

David Perez (3r D)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s