Les noves tecnologies i la seva influència en les nostres vides

Dilluns. 9 de la nit. Sopar familiar. Comencen les primeres notícies del Telenotícies. Explica com “s’estan perdent” les relacions personals, en certa manera a causa del coronavirus. I, en gran manera, per l’ús de les xarxes socials.

Miro al voltant: el mòbil del meu pare sobre la taula. El meu, també. La meva mare en fa servir dos; però quan acaba la seva feina, els apaga i només els encén per veure si els meus avis, que viuen lluny, li han enviat un missatge i estan bé.

La notícia continua a la televisió, amb estadístiques sobre l’ús del mòbil en els joves, sobre les nostres relacions a través de les xarxes…

La veritat és que, si ho mirem seriosament, és cert que hi ha hagut un abans i un després des que les xarxes van fer acte de presència en les nostres relacions: tot i que soc d’una generació que ha nascut amb ells, veig l’ús de la gent gran i hi ha moltes diferències.

En primer lloc, el gran valor de la imatge: Instagram, per exemple, s’ha convertit en una poderosa eina entre nosaltres.

Ens comuniquem per imatges, ja sigui a través d’aquesta xarxa social, o d’altres, com WhatsApp o Tik Tok.

Preferim, de vegades, tenir converses a través de la pantalla que en persona. Sens dubte, això tindrà conseqüències per a les nostres vides, potser més empobrides en termes de relacions personals. I més basades en imatges. Pensant en tot això, la imatge de l’actualitat ha canviat: ara ja no és l’ús de les noves tecnologies, sinó el coronavirus…i les relacions personals!… Xarxes socials (de nou!), ús massiu de tecnologies (de nou!)…

Ens trobem davant d’un nou canvi a  la nostra societat?

Imatge de capçalera: https://www.datax.es/blog/wp-content/uploads/2019/05/app-def-768×591.jpg

Alba Rodriguez Santos (3r C)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s