Gangsta rap

El Gangsta Rap es tracta d’un subgènere del hip hop que va sorgir a la dècada dels 80’s. Anys enrere, el hip hop ja s’havia estat deslligant força de la música comercial, un nou estil musical que representava la cultura afroestadounidenc va néixer. El Gangsta Rap es caracteritzava per les seves lletres. Aquestes buscaven protestar contra l’opressió del sistema, el malestar d’una cultura racista, explotadora i plena de prejudicis.  Ben cert, la temàtica del Gangsta Rap també versava sobre baralles, drogues i burla contra l’autoritat. Al final, volien manifestar-se, atraure i difondre el nou gènere.  

En quant a la fama d’aquest gènere, van ser els grups de N.W.E, Public Enemy i RUN DMC els que per algun motiu van crear i difondre el Gangsta Rap en tot el món, un gènere destinat a perdurar en el temps. El Gangsta Rap és el subgènere base que inspira al Hip Hop d’avui en dia.

El meu interès per aquest subgènere ve per les instrumentals. En general, penso que són força més originals i autèntiques que altres subgèneres del Hip Hop. Les bases del Gansta Rap utilitzen molt la tècnica del turntablism, és a dir, alhora de produir la instrumental es samplegen fragments musicals d’altres cançons.

A continuació us mostro algunes de les més famoses cançons:

https://www.youtube.com/watch?v=_CL6n0FJZpk
https://www.youtube.com/watch?v=ptArWUD8xHM
https://www.youtube.com/watch?v=LcF2KUJVdLE

Fonts de consulta:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Gangsta_rap

https://www.britannica.com/art/gangsta-rap

Imatge de capçalera: https://cdn.britannica.com/63/103163-050-F26733EB/Snoop-Dogg.jpg

Oriol Parera Sardà (3r C)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s