LA BOXA

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és image-1.png

Com que faig un esport bastant diferent al que la gent troba “normal”, us explicaré el més bàsic.

Vaig començar a boxejar gràcies a la meva millor amiga perquè el seu pare sempre ha practicat aquest esport. La meva primera vegada va ser l’abril de l’any passat i em va agradar bastant, tant l’esport com la gent que hi havia entrenant i això fa que les classes siguin més agradables perquè tothom ve al gimnàs més motivat i senten la  passió per aquest esport. 

Al principi, tenia una expectativa totalment diferent a la d’ara: mai hagués arribat a pensar que faria boxa i que m’agradaria tant! Encara que només porto un any, segueixo tenint la mateixa confiança.

El que m’ aporta la boxa és voler arribar lluny en aquest esport i estic fent tot el possible, cada dia, per millorar i poder combatre. El que més m’intriga són les sensacions que es poden experimentar i saber si són semblants a les que sento quan entreno.

Els meus entrenaments són el dilluns, dimarts i dijous. El dia que més m’agrada és els  el dijous, ja que és el dia que l’entrenador ens treu al LA BOXAring per fer manoples. M’hi esforço perquè sé que amb esforç i dedicació, pots arribar tan lluny com vulguis. Al gimnàs, hem de dur una ampolla d’aigua, una tovallola petita, els guants i les benes. Com sabeu, cal embenar-se les mans per a no fer-te mal als artells. La rutina d’entrenament és saltar a la corda, fer ombres (pegar a l’aire sense el sac ni guants), donar cops al sac i exercicis corporals.

En la boxa, hi ha tres tipus de cops:

– crochet: de costat a l’alçada del cap

– esquerra dreta: pegar primer amb la mà esquerra i després amb la dreta

– ganxos: picar des de sota

La meva recomanació es començar a partir dels 16 anys, més o menys, ja que és quan la gent acostuma a tenir més resistència.

Paula Gargallo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s