M’agrada el patinatge!

Em Dic Ivette i vaig començar a patinar quan anava a P5, ara fa 9 anys, al club de Castellbisbal. A cinquè de primària, em vaig canviar de club i vaig anar al de Molins de Rei perquè les meves cosines hi anaven i, a més a més, volia millorar participant en més competicions. Va ser dur el canvi, perquè hi havia molta disciplina i calia treballar molt més que a Castellbisbal, on només feia la modalitat de lliure. 

La meva primera professora al club de Molins va ser la Meritxell, que era l’encarregada dels patinadors nous. Després els entrenaven la Mercedes i la Carla. Actualment, encara estic amb la Mercedes com a entrenadora principal i la segona és la Carla. Encara que siguin molt dures i estrictes, val molt la pena esforçar-te als entrenaments per tal d’obtenir uns bons resultats a les competicions. Tot esforç té la seva recompensa! Entreno dilluns, dimecres, dijous, divendres i depèn de la setmana, també el dissabte o diumenge, o sigui, entre 14-15 hores a la setmana.

Hi ha cinc categories de patinatge i ja estic a la ultima, tant a escola com en lliure des de fa dues setmanes. Aquest any, en el nivell de certificat de lliure m’he proclamat campiona interclubs campiona del intercomarcal, subcampiona de Barcelona i subcampiona de la copa catalana. En canvi, de la modalitat  d’escola no he fet cap competició des que vaig aprovar el certificat. 

La veritat és que haver guanyat aquestes competicions és una compensació per la dedicació personal. Suposa desplaçar-te al lloc en el qual has de dur a terme la competició, ser-hi tot el  matí o tarda perquè has d’esperar que acabin totes les categories, i facin l’entrega de premis. Abans de  saber els veredicte del jurat i que els guanyadors pugin al pòdium, es fa una desfilada. amb tots els participants.

A Catalunya, crec que el patinatge sobre gel és un esport força conegut, en canvi el de rodes no ho és tant. Encara que sigui un campionat important, no sol televisar-se i només es retransmet per YouTube o alguna web. Per exemple, un canal de difusió a Youtube entrant en el web de la Real Federació Espanyola de Patinatge:

https://fep.es/website/index.asp

I aquest és l’últim campionat que s’ha fet a Espanya en categoria aleví infantil:

https://www.youtube.com/watch?v=UDdo2t4L6jM

Si alguna de vosaltres voleu dedicar-vos al patinatge, tenir flexibilitat, serà un punt fort,  per tal de poder fer piruetes. La veritat és que encara que sigui dur entrenar tant, és un esport que agrada molt i transmet moltes emocions!

Ivette García

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s