L’Islam

L’Islam és una religió monoteista, que creu en un sol Déu, i que adora exclusivament a Al·là. Després del cristianisme, és la segona religió amb més fidels i  el major creixement en termes de seguidors.

Es va iniciar amb la predicació de Mahoma l’any 622 en La Meca (en l’actual Aràbia Saudita). Sota el lideratge de Mahoma i els seus successors, l’Islam es va estendre ràpidament. Existeix discrepància entre els musulmans i no musulmans de si es va estendre per imposició religiosa o militar, o per la conversió dels pobles. La llengua en què es va escriure l’Alcorà és l’àrab i és el que serveix per a resar-li al Déu. 

Els musulmans són els seguidors de l’Islam i creuen en el llibre sagrat: l’Alcorà. Segons els musulmans va ser dictat per Al·là i Mahoma, a través de Yibril,  l’àngel Gabriel. S’accepten, principalment, com a profetes a: Adam, Noè, Abraham, Moisès, Salomó i Jesús. També hi ha uns altres llibres sagrats: “Sunna” i “Hadices”. Parlen dels fets, vivències i els ensenyaments de Mahoma. 

És una religió basada en l’Alcorà i que té 5 principis: 

  • Resar 5 vegades al dia.
  • Fer el dejuni del ramadà.
  • Donar almoina als pobres o a qui sigui. 
  • Peregrinar a la Meca.
  • Només s’ha de creure en Al·là i Mahoma és el seu missatger d’Al·là.

El Ramadà és el novè mes del calendari musulmà, conegut internacionalment per ser el mes en què els musulmans, per la seva fe i per les seves creences,  dejunen durant les hores de sol.

Guessa Koita Diawara

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s