Jornada de portes obertes de la Universitat Autònoma de Barcelona

El passat dijous dia 4 de Febrer, els alumnes de 2n de Batxillerat acompanyats dels nostres tutors vam assistir a la jornada de portes obertes de la Universitat Autònoma de Barcelona a Cerdanyola. Prèviament, vam haver-nos d’apuntar a algunes xerrades, segons els nostres interessos universitaris, amb la finalitat de poder saber una mica més sobre la carrera que tenim al cap de cursar o la carrera a la qual ens encantaria entrar.

Si haig de dir la veritat, el gran ventall d’opcions a triar espanta una mica ja que, encara que la UAB no pugui oferir tots els graus universitaris que existeixen, n’ofereix una gran quantitat. A més a més, el fet que hi anéssim dijous va donar-nos l’opció a quedar-nos a la tarda, i vam tenir, per tant, la possibilitat d’escoltar alguna xerrada més.

Tot l’alumnat i els professors vam quedar que arribaríem a l’institut sobre dos quarts de nou per poder agafar l’autocar i arribar amb temps a les primeres xerrades que començaven a les deu en punt.

El viatge se’m va fer curt, suposo que perquè la distància entre Cerdanyola i Castellbisbal no és excessivament gran. En arribar, em vaig sentir molt petita entre tanta multitud dins d’un lloc tan gran. Tots els alumnes, del nostre institut i d’altres, portaven a les mans el fullet que els tutors ens havien donat. La situació era força graciosa, tots absolutament desubicats buscant les facultats dins el mapa. Se sentia com alguns preguntaven: Vas a la de Dret? I d’altres més desesperats: Però de debò ningú va a la facultat de Medicina?

La primera xerrada a la qual em vaig apuntar va ser la de Biociències. Estava una mica nerviosa perquè hi havia d’anar sola. Em va costar un món trobar l’aula on havia d’anar i, quan per fi vaig arribar-hi, vaig seure a primera fila, vaig treure de la motxilla la meva llibreta i vaig esperar ansiosa que l’home que m’havia rebut amb un somriure a la cara comencés a parlar sobre biologia pura, biologia aplicada als ecosistemes, biologia aplicada a la tecnologia… Vaig sortir força satisfeta de la xerrada però amb les idees no massa més clares.

El segon torn de xerrades començava a les dotze en punt. Aquest cop, vaig triar anar a la de Medicina. Vaig haver de preguntar tres vegades com podia arribar a aquesta facultat. Després de l’esforç per arribar a la xerrada, encara em quedaven 30 llargs minuts d’espera que vaig aprofitar per donar un cop d’ull al fullet informatiu de Ciències de la salut. La quantitat de gent que va assistir a la xerrada de Medicina em va impressionar, i mira que eren dues aules! L’aula estava pensada per a unes 300 persones i encara hi quedava gent dreta. Un noi que estava al sisè any de carrera va parlar-nos de la seva experiència i la veritat és que crec que tots vam quedar-ne encantats, tot i que una mica espantats. Com tots sabem, les notes per entrar a medecina són molt altes, i la professió de metge és una de les més dedicades.

Vaig voler quedar-me a la tarda per poder passar-me a la conferència del doble grau de Dret i Criminologia, tot i que, de Criminologia, van parlar-ne ben poc. I mireu que era el que més m’interessava…

En conclusió: el dia va ser intens però profitós. M’ho vaig passar molt bé però no em va ajudar massa a aclarir les idees, sinó que em vaig sentir una mica més desesperada i perduda que al principi veient que gairebé tots els meus companys saben què volen fer l’any que ve i sabent que, a mi, encara em queda molt per pensar.

Alicia Antolín, 2n de batx. B
Alicia Antolín, 2n de batx. B

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s