Jugadors de llegenda: Isiah Thomas

isiahMai és agradable ser el dolent de la pel·lícula, però Isiah Thomas vivia amb allò. Membre dels famosos Bad Boys de Detroit, es caracteritzaven per no rebre els contrincants amb gaire educació, la qual cosa provocava que els rivals tinguessin por d’anar al camp dels Pistons. Només eren estimats al seu camp.

Però abans de res cal que anem al principi. El 1981 Isiah Thomas va ser draftejat pels Detroit Pistons (3 anys abans que el draft de Michael Jordan) i va triomfar en els seus primers anys com a jugador de la NBA. Havia nascut a Chicago, i això feia que fos especialment estimat allà fins a l’arribada de Michael Jordan, que va créixer al mateix carrer que l’Isiah. Els Pistons van anar envoltant Isiah Thomas amb un grup de jugadors molt durs a la pista, però també molt amics seus. Hi havia química. Amb un joc tan agressiu, fregant sempre la falta, van començar a caure malament. Amb Michael Jordan als Bulls, Isiah va passar de ser un jugador molt estimat a ser el més odiat per les contínues baralles entre els dos. Però això no va parar l’Isiah. Sembrant el pànic en els camps de la NBA, van arribar als play-offs, contra els Bulls de Chicago. L’agressivitat en el joc va desconcertar un Michael Jordan, que no va brillar en aquella sèrie. A la final de conferència es van trobar els Celtics, els millors Celtics de la història amb Larry Bird. Van caure eliminats i la final va ser Celtics- Lakers.

Els Bad Boys no es van rendir i l’any següent van competir contra els Bulls. No va ser tan fàcil, però els van eliminar. Els Pistons es trobaven amb els Celtics, un altre cop. Amb moltíssima emoció, van arribar a la final, contra els Lakers. Isiah Thomas se’n va alegrar, ja que jugaria contra un dels seus millors amics a la NBA: Magic Johnson. Però la seva amistat va acabar ràpidament. En una jugada, mentre l’Isiah estava entrant a la cistella, Magic li va fer una falta flagrant (antiesportiva), que va comportar el final de la seva amistat. Thomas es va lesionar, però va seguir jugant i va culminar una actuació històrica, que va permetre que guanyessin als Lakers i. per tant. que es coronesssin campions de la NBA. Els Bad Boys ho van reeditar el títol dues vegades més i es van converitr en un equip mític.

A mi m’agradava molt d’ ell que no li importava el què diran. De fet, al contrari, en els moments complicats es feia més gran, i es motivava més. Isiah Thomas, tot i que no era tan famós com, per exemple, Michael Jordan, és un jugador que mereix el meu respecte perquè crec que aquest esperit tan combatiu és molt important en l’esport.

Marc César, 3r d'ESO B
Marc César, 3r d’ESO B

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s