Visita a la Terrassa industrial

Sortida_Terrassa_1r_batx_2015

El passat 17 de novembre els alumnes de 1r de batxillerat d’Història del Món Contemporani vam fer una sortida a Terrassa amb la finalitat de descobrir coses noves sobre el seu passat industrial.

Primer de tot, ens van deixar a la Masia Freixa, on vam començar a realitzar les activitats. Aquest edifici havia estat una fàbrida fins que, més tard, el 1907, l’arquitecte Lluís Muncunill la convertí en una residència familiar. Cinquanta-dos anys després, l’Ajuntament de Terrassa va comprar el terreny i va crear el parc de Sant Jordi, on vàrem estar esmorzant. Actualment aquest immoble alberga una oficina de turisme.

Tot just finalitzar aquesta activitat, ens van portar al punt de trobada, on vam començar la visita pels carrers de la Terrassa industrial. Les activitats ens vam permetre descobrir moltes coses noves, com per exemple que anteriorment passava una riera per un dels actuals carres cèntrics de Terrassa.

Més tard vam anar al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, una antiga fàbrica tèxtil,  on, abans de res, ens van guiar per les intal·lacions i ens van explicar com treballaven (les condicions laborals, salarials, etc.), en què consistia cada càrrec i quina persona era la idònia per fer-ho. La segona part constava d’una representació teatralitzada en què apareixien dos treballadors de la fàbrica i el director. Va ser una part molt lúdica i dinàmica en la qual vàrem participar tots els alumnes fent-nos passar per obrers.

Aquesta sortida ens ha servit molt per conèixer la Terrassa industrial i sobretot per acabar d’entendre la revolució industrial, tema que estàvem fent a classe.

Personalment recomanaria que se seguís realitzant els propers anys ja que, com ja he dit, és una sortida molt productiva.

Núria Panes, 1r de batx. C
Núria Panes, 1r de batx. C

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s