Visita al Museu Pau Casals… i a la platja

El passat divendres 5 de juny, els alumnes d’ESO que havíem participat als concursos literaris Atrapallibres i Protagonista Jove vam acabar la setmana escolar d’una manera fantàstica ja que vam anar al Vendrell a visitar el museu del gran violoncel·lista Pau Casals i vam aprofitar per passar una bona estona a la platja.

Vam emprendre l’excursió a les nou, i vam estar una horeta i poc més a l’autocar fins a arribar al museu Pau Casals; un cop allà, vam dividir-nos en dos grups per realitzar la visita a la que havia estat la casa de l’artista durant diversos anys.

L’espai presenta una museografia moderna que respecta les estances originals de la casa i alhora mostra, d’una forma innovadora, la vida i l’obra de Pau Casals. La música, els audiovisuals, i els objectes i documents originals apropen al visitant, de forma emotiva, la vida i els pensaments de Pau Casals.

Pau Casals ha estat un dels millors violoncel·listes del segle XX i reconegut internacionalment com un dels millors intèrprets i directors d’orquestra del seu temps. Nascut al Vendrell el 29 de desembre de 1876, va mostrar ja des de la infantesa una gran sensibilitat per la música. El seu pare, també músic, li va transmetre els primers coneixements musicals, que Pau Casals va ampliar amb estudis a Barcelona i Madrid.

A més de la seva extraordinària carrera com a músic, Pau Casals va mantenir sempre una dedicació incansable a la defensa de la pau i de la llibertat. Els nombrosos concerts benèfics, la implicació en accions humanitàries i les diverses intervencions a les Nacions Unides el van caracteritzar com un home de pau.

Pau Casals va morir l’any 1973, a l’edat de noranta-sis anys, a San Juan de Puerto Rico.

A l’acabar aquesta interessant visita, vam anar a la platja de Sant Salvador del Vendrell, on uns quants jugaven a pilota, d’altres es banyaven i prenien el sol, i uns altres xerraven tot prenent algun refresc a un xiringuito.

Va ser un matí molt divertit, i des d’aquí animo a tothom que participi en aquestes activitats de lectura dels concursos Atrapallibres i Protagonista Jove ja que el resultat és molt gratificant i val molt la pena.

Clàudia Cano, 2n d'ESO B
Clàudia Cano, 2n d’ESO B

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s