LUDWIG VAN BEETHOVEN

Ludwig Van Beethoven va ser un compositor alemany, nascut a Bonn el 16 de desembre de 1770. Ja provenia de músics a la seva família on el seu primer mestre va ser el seu pare però per causes de maltractament i alcoholisme el noi es va cansar i es va buscar a un altre que li ajudés amb la música, tot i que, amb 7 anys ja va fer la primera actuació en públic i la gent ja remorejava que era el nou nen prodigi, com Mozart.

Al 1784 va ser contractat per la cort de Maximilian Franz, per tant, va marxar a Viena per un temps, fins que va haver de tornar a la seva terra natal per motius de salut de la seva mare. Però després va ser contractat per la mateixa cort imperial i ja mai més va marxar de Viena, fins i tot li van concedir el plaer de composar amb Mozart!

Al 1800 ja va publicar la seva primera simfonia i un any més tard va començar a explicar el seu greu problema auditiu, la qual cosa li va fer  fins i tot  pensar a suïcidar-se, però gràcies a la música va poder tirar cap endavant i alguns constructors d’ instruments musicals li van construir aparells per ajudar-lo amb la seva sordesa.

Als seus últims anys va composar més de dos simfonies, fins que li va arribar la notícia que el seu germà mor al 1815, i li deixa a càrrec del seu fill de nou anys , el que li va complicar la seva vida econòmicament i com a compositor.

El 7 de març del 1824 va ser la estrena de la seva última simfonia, la novena i el 26 de març de 1827 Ludwig Van Beethoven mor després de tres mesos amb refredats molt greus, a causa de la pneumònia que patia i amb un estat de salut molt dèbil a causa de la cirrosis.

Escolta el segon moviment de la sonata Patètica, interpretat pel pianista i director d’ orquestra Daniel Barenboim:

Maria Sánchez, 4t ESO D

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s