Oppenheimer

Oppenheimer (2023), dirigida i realitzada per Christopher Nolan, és una pel·lícula basada en fets reals sobre la creació de la bomba atòmica. El responsable d’aquesta arma nuclear és el doctor J. Robert Oppenheimer, un físic teòric que va ser fonamental en el desenvolupament de les primeres armes nuclears com a part del Projecte Manhattan i, per tant, va marcar el començament de l’era atòmica durant la Segona Guerra Mundial. 

J. Robert Oppenheimer va ser un físic teòric que durant molts anys va ser professor de física en la universitat de California en Berkeley. Va néixer el 22 d’abril de 1904 a Nova York  i va morir a l’edat de 62 anys el 18 de febrer de 1967. És una persona que sovint és coneguda com “al pare de la bomba atòmica” degut a la seva destacada participació al projecte Manhattan. Aquest projecte va aconseguir desenvolupar d’una manera correcta i segura la creació de la bomba atòmica a més de la bomba H (Hidrogen) durant la segona guerra mundial.

https://www.youtube.com/watch?v=x6nLCfiCc6w

La primera bomba atòmica va ser detonada 16 de juliol de 1945 com a part de la Prova Trinity a l’estat de Nou Mèxic, als EUA. 21 dies després de la Prova Trinity, el 6 d’agost es va llançar i detonar la primera bomba nuclear coneguda com a “Little boy” contra el Japó a la ciutat d’Hiroshima amb més de 80.000 morts de manera instantània i més de 70.000 morts els dies posteriors a causa de la radiació emesa per la bomba. 3 dies després el 9 d’agost de 1945, va ser llançada la segona bomba de plutoni coneguda com a “Fat Man” a la ciutat de Nagasaki amb més de 40.000 morts de manera instantània i 25.000 morts els dies posteriors a causa de la radiació emesa per la bomba.

Fat man

En la meva opinió, la pel·lícula és molt bona per les seves interpretacions dels personatges i pels efectes especials de la detonació de la bomba atòmica. En la opinió d’alguns Japonesos, creuen que la pel·lícula està només orientada cap al bàndol guanyador i no per als que van haver de sofrir la destrucció de les seves ciutats a causa de la bomba nuclear.

Martí López (2nC)

Deixa un comentari