Vida després de la mort

Aquesta és una de les preguntes més fetes per la humanitat, la curiositat dels humans per saber mai acaba. No podem saber la resposta d’aquesta pregunta però hi ha moltes teories de que passa.

Simulació: Aquesta és un teoria la va desenvolupar en Nick Bostrom, psicòleg, a ‘’l’era tecnològica”. Ell dona creença argumentant que les noves tecnologies, en poc temps, seran suficientment poderoses per fer simulacions de nosaltres mateixos i/o dels seus ancestres, és a dir, dels nostres avantpassats morts.

També vull resaltar dues teories que són molt paregudes: la “reencarnació” i la “teoria del mai final”. La diferència principal entre elles és la religió. En la segona, quan mors reapareixes com un bebè nounat en qualsevol part del món però no es tracta d’una reencarnació.  Pel que fa a la primera, els budistes  creuen que ens reencarnem en un dels sis regnes del Samsara: deus, semideus, humans, animals, fantasmes i un tipus d’infern. Al regne al que vas, és determinat per la seva acció (“Karma”) i els millors són els tres primers (deus, semideus i humans). Per aconseguir-ho, cal fer mèrits i actuar bé perquè tot el que dius i el que fas té una conseqüència.

La teoria del cel i de l’infern és la més coneguda quan penses en el que hi ha després de la mort. És recomanable veure la sèrie  ‘The Good Place’ de Netflix que parla sobre l’ètica i, encara que sembla molt avorrida, les 4 temporades són molt entretingudes.

A l’igual que en la teoría del mal final, en aquesta serie,  quan vius pots guanyar una mena de punts determinats per les accions que fas, en funció de si són ètiques o no. Si la teva puntuació supera una quantitat determinada, aniràs al ‘Good Place’ (el bon lloc) i sinó al ‘Bad Place’ (el lloc dolent). Al final de la primera temporada, es desvetlla un secret que farà que vulguis veure les altres temporades.

https://www.youtube.com/watch?v=zOWsE_joDSA

Per últim, la ‘teoria de l’ou’. Aquesta sorgeix d’una història escrita per l’Andy Wear  a l’internet l’any 2009.  Hi ha dos personatges: tu i Deu. Tu és un home de 48 anys que ha mort en un accident automobilístic i coneix a Deu, que li diu que s’ha reencarnat moltes vegades i que anirà al cos d’una noia camperola de la Xina de l’any 540. Tambe li explica que s’ha reencarnat  en tots els humans que han existit, existeixen i exisitiran. Hi ha una mena de “Karma” en què tot el que fas és a tu mateix i, per tant, no has de cometre accions negatives als altres, perquè ets l’únic que pots rebre la conseqüència. Per últim, diu que ni ha altres Déus per tot arreu del món i que tu un dia en seràs un quan hagis viscut la vida de tots els humans existents. 
Aquesta teoria es basa en l’antic proverbi: What goes around comes around que vol dir “El que va al voltant ve al voltant”.

Foto portada: https://media.istockphoto.com/id/1372212331/es/v%C3%ADdeo/toma-de-lapso-de-tiempo-con-curvas-cielo-nocturno-borroso-en-el-fondo-ca%C3%ADda-r%C3%A1pida-de-la-noche.jpg?s=640×640&k=20&c=6HBZ0euwZlrf9SxpWwHwG_MKlUnYy4Eqv1c27ejcaoE=

Samuel Llonch Lozano (2n C)

Deixa un comentari