Nou reglament i pretemporada de la Fórmula

Aquest any, la fórmula 1 ha patit un dels majors canvis de reglament en la història. Principalment, ha canviat la simplificació de l’aerodinàmica i la tornada a l’“efecte sòl”, que tracta de fer que l’aire, que flueix per la part inferior d’un cotxe, augmenti la velocitat, gràcies a la reducció de la distància existent entre la part inferior del cotxe i la carretera, provocant que el cotxe “s’enganxi”, per així dir-ho, al terra.

Gràcies a aquest canvi d’aerodinàmica, els avançaments en pista seran més comuns de veure que abans, quan els cotxes tenien una gran càrrega aerodinàmica i els alerons i altres components aerodinàmics creaven turbulències a l’aire que dificultaven les baralles en pista.

La pretemporada d’aquest any ha estat bastant estranya, perquè els tests a Barcelona havien de ser televisats, però els propietaris del circuit de Bahrain van comprar-ne els drets, sent ells els primers a televisar-ho!

Dels tests, és destacable que l’equip “Haas”, d’Estats Units, va treure al seu patrocinador principal, Ural Kali, perquè era de Rússia i en aquell moment estava començant la invasió; a més, va acomiadar al pilot Rus, Nikita Mazepin, que va ser substituït per Kevin Magnussen.

Pel que fa als tests de Barcelona, el motor del cotxe de Fernando Alonso es va cremar, provocant la seva retirada.

Foto portada: https://memolira.com/wp-content/uploads/2022/01/F1-temporada-2022-1-1320×880.jpg

Sergi Azcarate (3rA)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s