Els orígens del Halloween

El Halloween és un festiu amb ascendència celta que es deia “Samhain”, que significa “Fi d’estiu”, que en el calendari celta era el final d’any. Fa segles, a Bretanya. Escòcia i Irlanda, el 31 d’Octubre s’encenen fogueres per espantar els esperits malignes. També es diu que les ànimes de la gent morta buscaven cossos per posseir i es feien acompanyar de bruixes o dimonis. Per aquesta raó, la la gent no encenia cap llum de casa seva i es vestia com a dimonis i bruixes per a espantar les ànimes.

Amb el cristianisme, el nom d’aquella celebració va passar a dir-se “All Hollows Eve”, que significa “Vigília de Tots Sants”. “Hallow” és un mot anglès antic que significa “sant” i “Holy” ve de l’alemany “Hailagaz” que és d’on va sortir la paraula Halloween.

Una tradició molt típica és que els nens facin el “Trick or Treat” (broma o real) que consisteix demanar llaminadures casa per casa, anant disfressats de monstres o altres personatges de por. Si no els donen gominoles, fan alguna trapelleria. Sembla ser que prové d’un costum dels immigrants irlandesos que van arribar a Estats Units.

Font de consulta: https://ca.wikipedia.org/wiki/Halloween

Foto portada: https://s03.s3c.es/imag/_v0/770×420/f/e/1/halloween-fiesta-origen.jpg

Xavier Martinet García (3r)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s